Στη φυλακή οι δύο Τούρκοι που συνελήφθησαν για λαθρεμπόριο κινητών τηλεφώνων στη Χίο
Τα κινητά τηλέφωνα που κατασχέθηκαν
Λιμενικό ΣώμαΠροφυλακιστέοι με σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέα, μετά από τρίωρη διαδικασία ανάκρισης κρίθηκαν και οι δύο Τούρκοι υπήκοοι που συνελήφθησαν την περασμένη για παράβαση του νόμου περί λαθρεμπορίου στη Χίο.
Παρά το ότι ο 62χρονος φέρεται να «πήρε» την υπόθεση πάνω του και πως, τόσo τα 4.000 κινητά που βρέθηκαν στο ιστιοφόρο του, αλλά και τα άλλα 8.500 στο βαν, τα είχε ο ίδιος προμηθευτεί για να τα μεταφέρει στην Τουρκία, αποφασίστηκε η προφυλάκιση και του 72χρονου.
Να σημειωθεί ότι αναμένεται να ζητηθεί επανατιμολόγηση των κινητών τηλεφώνων που αρχικά υπολογίστηκε η αξία τους σε 695.000 ευρώ και οι δασμοί που θα έχανε το ελληνικό δημόσιο σε 166.500 ευρώ, ποσό που υπερβαίνει τις 150.000, οπότε και κάνει την πράξη κακουργηματικού χαρακτήρα.
Σύμφωνα με δηλώσεις που έκανε στην ΕΡΤ ο συνήγορος του 62χρονου, ο πελάτης του είναι συνταξιούχος ναυτικός, με παιδιά και εγγόνια, ενώ ο 72χρονος τυγχάνει να είναι προσωπικό του φίλος και τυχαία βρέθηκαν στη Χίο.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
«Χειροπέδες» σε δύο Τούρκους για λαθρεμπόριο κινητών στη Χίο - Κατασχέθηκαν 12.500 τηλέφωνα
SPONSORED
Έξι συλλήψεις για τη χθεσινή συμπλοκή με μαχαίρια στο Ηράκλειο
12:06
Πόθεν έσχες 2025: Χωρίς σημαντικές μεταβολές η περουσιακή κατάσταση του Νίκου Ανδρουλάκη
12:03
Κάτω Τιθορέα: «Πέστε όλοι κάτω» - Υπό την απειλή καλάσνικοφ «σήκωσαν» από την τράπεζα 200.000 ευρώ
12:00
Στη δημοσιότητα τα πόθεν έσχες των πολιτικών για το 2025 - Τα εισοδήματα, τα ακίνητα, οι εταιρείες
11:55