Στη φυλακή οι δύο Τούρκοι που συνελήφθησαν για λαθρεμπόριο κινητών τηλεφώνων στη Χίο
Τα κινητά τηλέφωνα που κατασχέθηκαν
Λιμενικό ΣώμαΠροφυλακιστέοι με σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέα, μετά από τρίωρη διαδικασία ανάκρισης κρίθηκαν και οι δύο Τούρκοι υπήκοοι που συνελήφθησαν την περασμένη για παράβαση του νόμου περί λαθρεμπορίου στη Χίο.
Παρά το ότι ο 62χρονος φέρεται να «πήρε» την υπόθεση πάνω του και πως, τόσo τα 4.000 κινητά που βρέθηκαν στο ιστιοφόρο του, αλλά και τα άλλα 8.500 στο βαν, τα είχε ο ίδιος προμηθευτεί για να τα μεταφέρει στην Τουρκία, αποφασίστηκε η προφυλάκιση και του 72χρονου.
Να σημειωθεί ότι αναμένεται να ζητηθεί επανατιμολόγηση των κινητών τηλεφώνων που αρχικά υπολογίστηκε η αξία τους σε 695.000 ευρώ και οι δασμοί που θα έχανε το ελληνικό δημόσιο σε 166.500 ευρώ, ποσό που υπερβαίνει τις 150.000, οπότε και κάνει την πράξη κακουργηματικού χαρακτήρα.
Σύμφωνα με δηλώσεις που έκανε στην ΕΡΤ ο συνήγορος του 62χρονου, ο πελάτης του είναι συνταξιούχος ναυτικός, με παιδιά και εγγόνια, ενώ ο 72χρονος τυγχάνει να είναι προσωπικό του φίλος και τυχαία βρέθηκαν στη Χίο.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
«Χειροπέδες» σε δύο Τούρκους για λαθρεμπόριο κινητών στη Χίο - Κατασχέθηκαν 12.500 τηλέφωνα
SPONSORED
Μιανμάρ: Δεκάδες νεκροί από έκρηξη σε περιοχή που ελέγχεται από αντάρτες
20:24
Σεισμική δόνηση 3,5 Ρίχτερ μεταξύ Κρήτης και Κάσσου
20:15
Συγκινεί ο Σταύρος Φλώρος: «Δεν είμαι εκείνος που έχασε ένα πόδι αλλα αυτός που βρήκε τη δύναμη»
20:13
Συναγερμός στο Λασίθι: 11χρονος έπεσε σε γκρεμό έξι μέτρων - Νοσηλεύεται εκτός κινδύνου
20:00