Λασίθι: Φωτιά στον ΧΥΤΑ Αγίου Νικολάου - Μήνυμα από το 112 για τους πυκνούς καπνούς
Ανεξέλεγκτη καίει η φωτιά που ξέσπασε το πρωί της Κυριακής (21/09) στον ΧΥΤΑ Αγίου Νικολάου Λασιθίου προκαλώντας συναγερμό στην πυροσβεστική αλλά και στο υπουργείο Πολιτικής Προστασίας και Κλιματικής Κρίσης, που έστειλε μήνυμα 112 στους κατοίκους της περιοχής, εφιστώντας τους την προσοχή στους πυκνούς καπνούς.
Παράλληλα στο μήνυμα ζητά από τους κατοίκους να παραμείνουν σε κλειστούς χώρους, να κλείσουν πόρτες και παράθυρα εξαιτίας των πυκνών καπνών που υπάρχουν στην περιοχή από την φωτιά στον χώρο εναπόθεσης σκουπιδιών.
Οι πυροσβεστικές δυνάμεις που έχουν σπεύσει στο σημείο και επιχειρούν προκειμένου να θέσουν την πυρκαγιά υπό έλεγχο είναι αρκετά μεγάλες.
Στο σημείο έχουν σπεύσει ισχυρές δύναμεις της πυροσβεστικής υπηρεσίας αποτελούμενες από 13 οχήματα της πυροσβεστικής καθώς και 2 ομάδες της ΕΜΟΔΕ.
Στην μάχη της κατάσβεσης συμμέτεχουν και 2 ελικόπτερα, τα οποία προχωρούν σε ρίψεις νερού.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η πυρκαγιά καίει εύφλεκτα υλικά και έχει επεκταθεί και έξω από τον χώρο του ΧΥΤΑ.
Βιολάντα: «Είχα μυρίσει κάτι, τo υπόγειο είναι παράνομο» - Όσα κατέθεσε ο ιδιοκτήτης για την έκρηξη
18:14
Νέο πρόγραμμα πρόληψης για τη νεφρική δυσλειτουργία ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός στο TikTok (vid)
18:09
Έφτασαν στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» οι σοροί των φιλάθλων - «Υποδοχή» από πλήθος κόσμου (vids)
18:04
Κακοκαιρία Kristin: Ήχησε το 112 στη Ροδόπη για πιθανή υπερχείλισης ποταμών
17:56