ΕΛΛΑΔΑ

Στο Μαξίμου Αβραμόπουλος – Άσελμπορν για το προσφυγικό

Στο Μαξίμου Αβραμόπουλος – Άσελμπορν για το προσφυγικό

Στο μέγαρο Μαξίμου προσήλθε πριν λίγη ώρα ο Επίτροπος Μετανάστευσης Δημήτρης Αβραμόπουλος για να λάβει μέρος στην ευρεία σύσκεψη μαζί με τον υπουργό Επικρατείας, Αλέκο Φλαμπουράρη. Στη σύσκεψη θα συμμετέχει και υπουργός Εξωτερικών του Λουξεμβούργου, κ. Άσελμπορν.

Στην σύσκεψη θα συμμετέχουν ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Θοδωρής Δρίτσας, ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας και ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας.

Οι κ.κ. Αβραμόπουλος και Άσελμπορν πρόκειται να ενημερωθούν από τους Έλληνες υπουργούς για το σημείο στο οποίο βρίσκεται η διαδικασία για την δημιουργία των hot spots, για την ροή των μεταναστών και για τα προβλήματα φύλαξης των συνόρων. Από την πλευρά τους θα ενημερώσουν για τις ενέργειες της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την παροχή βοήθειας στην λειτουργία των σημείων ταυτοποίησης των μεταναστών και για το πρόγραμμα μετεγκατάστασης των 160 χιλιάδων Σύρων προσφύγων σε χώρες της ΕΕ.

Αμέσως μετά, οι κ.κ. Αβραμόπουλος και Άσελμπορν θα γίνουν δεκτοί από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο και στην συνέχεια θα δώσουν συνέντευξη Τύπου στα γραφεία της αντιπροσωπείας της ΕΕ στην Ελλάδα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ