ΕΛΛΑΔΑ

Με 12 λεωφορεία η μεταφορά των προσφυγόπουλων στα σχολεία

Με 12 λεωφορεία η μεταφορά των προσφυγόπουλων στα σχολεία
EUROKINISSI-ΖΩΝΤΑΝΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ/φωτογραφία αρχείου

Δώδεκα λεωφορεία επιστρατευτεί ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης για τη σημερινή πρώτη μέρα της μεταφοράς των παιδιών προσφύγων από τις δομές φιλοξενίας σε σχολικές μονάδες.

Συγκεκριμένα, από το κέντρο φιλοξενίας του Ελαιώνα θα αναχωρήσουν 198 παιδιά για τέσσερα δημοτικά σχολεία και 45 παιδιά για ένα γυμνάσιο. Από τη δομή του Λαυρίου θα μεταφερθούν 33 παιδιά σε δυο δημοτικά σχολεία και 14 παιδιά σε ένα γυμνάσιο. Επίσης από το Δερβένι (Δίον) 33 παιδιά θα επιβιβαστούν σε λεωφορείο με προορισμό ένα δημοτικό σχολείο και 14 παιδιά σε ένα γυμνάσιο. Συνολικά 144 παιδιά που φιλοξενούνται στα Λαγκαδίκια θα φοιτήσουν σε δυο δημοτικά και ένα γυμνάσιο.

Τέλος, 50 παιδιά που διαμένουν στις δομές φιλοξενίας της Κόνιτσας θα φοιτήσουν σε δημοτικό σχολείο της περιοχής και 52 προσφυγόπουλα από την ίδια δομή σε ένα γυμνάσιο. Ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης, εκτός από τη μεταφορά των μαθητών, έχει αναλάβει και τη διανομή ενός school kit για κάθε παιδί δημοτικού, το οποίο περιλαμβάνει στυλό, μολύβια, μαρκαδόρους, γόμα, ξύστρα, κασετίνα, τετράδια και ψαλίδι.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ