ΕΛΛΑΔΑ

Δεν πέρασε το λουκέτο για τα προσφυγόπουλα σε σχολείο της Θεσσαλονίκης

Δεν πέρασε το λουκέτο για τα προσφυγόπουλα σε σχολείο της Θεσσαλονίκης
EUROKINISSI/ ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ

Μετά την Μυτιλήνη, λουκέτο στην κεντρική πύλη του Δημοτικού σχολείου Προφήτη του Δήμου Βόλβης Θεσσαλονίκης τοποθέτησαν γονείς που αντιτίθενται στην φοίτηση των προσφυγόπουλων στη συγκεκριμένη δομή.

Περίπου 30 άτομα συγκεντρώθηκαν από νωρίς το πρωί της Δευτέρας στην κεντρική είσοδο του σχολείου, διαμαρτυρόμενοι, καθώς όπως λένε, δεν ενημερώθηκαν από την πολιτεία για την έλευση των προσφυγόπουλων. Επιπλέον, εξέφρασαν ανησυχία για την κατάσταση της υγείας τους και για το αν έχουν γίνει οι απαραίτητοι εμβολιασμοί. Στο χώρο του σχολείου υπήρχε από νωρίς και αστυνομική παρουσία.

Το συγκεντρωμένο πλήθος επιτέθηκε φραστικά στον περιφερειακό Διευθυντή Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας Παναγιώτη Ανανιάδη, από τον οποίο ζητούσαν εξηγήσεις γιατί επελέγη η συγκεκριμένη δομή.

Οι γονείς συνέχισαν τις αποδοκιμασίες τους και κατά την έλευση των προσφυγόπουλων γύρω στις 3 μετά το μεσημέρι, τα οποία αναγκάστηκαν να μπουν σε αυτό από πλαϊνή πόρτα.

Ο κ. Ανανιάδης σε δηλώσεις του στο αθηναϊκό πρακτορείο χαρακτήρισε προσχηματικές τις αντιδράσεις, υπογραμμίζοντας ότι προηγήθηκε πλήρης ενημέρωση όλων των ενδιαφερομένων μερών. Μεταφέροντας πώς εισέπραξαν τα 41 προσφυγόπουλα τα παραπάνω γεγονότα σημείωσε ότι “μπήκαν στο σχολείο από τη διπλανή πόρτα, δεν ανησύχησαν, είναι χαρούμενα γελάνε και βλέπουν τον χώρο τους”.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ