Στο Ηράκλειο Κρήτης εντοπίστηκε κρούσμα του ιού του Δυτικού Νείλου
Το πρώτο κρούσμα του ιού του Δυτικού Νείλου καταγράφηκε στην Κρήτη. Πρόκειται για άνδρα 60 ετών σε ανοσοκαταστολή από χωριό του Δήμου Ηρακλείου, ο οποίος νοσηλεύεται στο ΠΑΓΝΗ και πήγε στο νοσοκομείο με συμπτώματα μηνιγγίτιδας.
Σύμφωνα με τον Διευθυντή Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Κρήτης Αντώνη Παπαδάκη, πρόκειται για εγχώριο κρούσμα, καθώς ο άνθρωπος αυτός δεν είχε ταξιδέψει, οπότε έχει ήδη ενεργοποιηθεί το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ το οποίο περιλαμβάνει εκτεταμένους ψεκασμούς στην περιοχή ενώ ήδη έχουν τοποθετηθεί παγίδες προκειμένου να συλλεχθούν κουνούπια που θα σταλούν για εξέταση στο Ινστιτούτο Μοριακής Βιολογίας του ΙΤΕ.
Επίσης μέσα στις επόμενες ώρες, σύμφωνα με τον κ. Παπαδάκη, θα ξεκινήσει και ενημέρωση του πληθυσμού της περιοχής σε ό,τι αφορά τα στάσιμα νερά ή και τα πηγάδια, στα οποία επίσης θα γίνουν προνυμφοκτονίες.
«Δεν χρειάζεται πανικός, ωστόσο λόγω και του καιρού θα πρέπει οι πολίτες με κάποιο τρόπο να προστατεύονται από τα τσιμπήματα ειδικά μετά το σούρουπο, με ειδικές λοσιόν ή και με ρούχα που να σκεπάζουν τα γυμνά σημεία του σώματος» ανέφερε ο κ. Παπαδάκης, ο οποίος προσέθεσε ότι το γεγονός πως δεν έχει μέχρι στιγμής υπάρξει πληροφορία ή άλλη ένδειξη για άλλο κρούσμα, είναι καθησυχαστικό.
Κακοκαιρία: Στην Ιστιαία Ευβοίας το μεγαλύτερο ύψος βροχής - Πάνω από 58.000 ηλεκτρικές εκκενώσεις
08:30
Σούπερ Μάρκετ: Τη Δευτέρα οι δεσμευτικές προτάσεις για τις μειώσεις έως 20% - Ποια προϊόντα αφορούν
08:24
Η NASA επέλεξε 41 διαστημικές τεχνολογίες για μελλοντικές εξερευνήσεις της Σελήνης και του Άρη
08:16
Σύρος: «Χίλιες φορές να είχα φύγει εγώ» - Όσα λέει ο πρώην σύζυγος της 42χρονης που δολοφονήθηκε
08:06