Συμβολικός αποκλεισμός της Ε.Ο Θεσσαλονίκης - Μουδανιών στο Σχολάρι από τους αγρότες
Σε συμβολικό αποκλεισμό της Εθνικής Οδού Θεσσαλονίκης - Μουδανιών στο ύψος Σχολάρι, προχώρησαν το μεσημέρι της Τρίτης (30/09) οι αγρότες με τρακτέρ και φορτηγά. Λόγω του αποκλεισμού του δρόμου τα οχήματα που κινούνται στο ρεύμα προς Θεσσαλονίκη εκτρέπονται από παρακείμενους δρόμους.
Σύμφωνα με το thestival αγρότες με έξι τρακτέρ αλλά και φορτηγά, έχουν αποκλείσει τον δρόμο, στο ύψος του Σχολαρίου.
Αστυνομικές πηγές ανέφεραν ότι ο αποκλεισμός δεν θα κρατήσει πολύ ώρα καθώς χαρακτηρίζεται συμβολικός.
Οι αγρότες διαμαρτύρονται για την απόφαση προσκόμισης Κωδικού Αριθμού Κτηματολογίου για χωράφια έως 15 στρέμματα, αντί για τον Αριθμό Ταυτότητας ακινήτου.
Όπως αναφέρουν οι αγρότες της περιοχής, κάτι τέτοιο δεν τους βρίσκει σύμφωνους, καθώς και πάλι δεν λύνεται οριστικά το πρόβλημα με τα αγροτεμάχια και εν τέλει, πολλά θα μείνουν αδήλωτα, με συνέπεια να χαθούν επιδοτήσεις.
Οι αγρότες επιμένουν σε εφαρμογή της αρχικής τους συμφωνίας, για δήλωση αγροτεμαχίων έως 20 στρέμματα, χωρίς ΑΤΑΚ ή ΚΑΕΚ, όπως προωθείται, και, εάν δεν γίνει δεκτό το αίτημά τους, προειδοποιούν πως θα κλείσουν στο σημείο την Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης Μουδανιών.
Σουδάν: Οι ΗΠΑ ζητούν εμπάργκο όπλων σε ολόκληρη τη χώρα - Φόβοι για επέκταση του πολέμου
07:47
ΠΑΣΟΚ: Οι συνεργασίες τάραξαν την καλοκαιρινή ηρεμία-Ο Δούκας, ο Λούσκος, το άδειασμα Διαμαντοπούλου
07:38
Στενά του Ορμούζ: 68 «συμβάντα» με εμπορικά πλοία σε έξι μήνες πολέμου - Τουλάχιστον 20 νεκροί
07:32
Δεξαμενόπλοιο χτυπήθηκε από «άγνωστο βλήμα» στα ανοικτά του Ομάν
07:30