Συμβολικός αποκλεισμός της Ε.Ο Θεσσαλονίκης - Μουδανιών στο Σχολάρι από τους αγρότες
Σε συμβολικό αποκλεισμό της Εθνικής Οδού Θεσσαλονίκης - Μουδανιών στο ύψος Σχολάρι, προχώρησαν το μεσημέρι της Τρίτης (30/09) οι αγρότες με τρακτέρ και φορτηγά. Λόγω του αποκλεισμού του δρόμου τα οχήματα που κινούνται στο ρεύμα προς Θεσσαλονίκη εκτρέπονται από παρακείμενους δρόμους.
Σύμφωνα με το thestival αγρότες με έξι τρακτέρ αλλά και φορτηγά, έχουν αποκλείσει τον δρόμο, στο ύψος του Σχολαρίου.
Αστυνομικές πηγές ανέφεραν ότι ο αποκλεισμός δεν θα κρατήσει πολύ ώρα καθώς χαρακτηρίζεται συμβολικός.
Οι αγρότες διαμαρτύρονται για την απόφαση προσκόμισης Κωδικού Αριθμού Κτηματολογίου για χωράφια έως 15 στρέμματα, αντί για τον Αριθμό Ταυτότητας ακινήτου.
Όπως αναφέρουν οι αγρότες της περιοχής, κάτι τέτοιο δεν τους βρίσκει σύμφωνους, καθώς και πάλι δεν λύνεται οριστικά το πρόβλημα με τα αγροτεμάχια και εν τέλει, πολλά θα μείνουν αδήλωτα, με συνέπεια να χαθούν επιδοτήσεις.
Οι αγρότες επιμένουν σε εφαρμογή της αρχικής τους συμφωνίας, για δήλωση αγροτεμαχίων έως 20 στρέμματα, χωρίς ΑΤΑΚ ή ΚΑΕΚ, όπως προωθείται, και, εάν δεν γίνει δεκτό το αίτημά τους, προειδοποιούν πως θα κλείσουν στο σημείο την Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης Μουδανιών.
Τσουχτερά πρόστιμα για όσους δεν έχουν εισιτήριο στα ΜΜΜ - Οι αλλαγές με τον νέο νόμο
02:00
Σε ισχύ το πασχαλινό εορταστικό ωράριο - Πώς θα λειτουργήσουν στα εμπορικά καταστήματα
01:00
Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για το Youth Pass 2026 - Πώς πιστώνονται τα 150 ευρώ
00:30
Ιράν και ΗΠΑ δίνουν «ραντεβού» στην... κόλαση - Το Ισραήλ ετοιμάζει ενεργειακό χτύπημα στην Τεχεράνη
23:56