ΕΛΛΑΔΑ

Προς λύση η υπόθεση του απαγχονισμού στην Κλαυθμώνος

Προς λύση η υπόθεση του απαγχονισμού στην Κλαυθμώνος
ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ - Eurokinissi

Το σενάριο της αυτοκτονίας φαίνεται πως επικρατεί για το μυστήριο του απαγχονισμένου άνδρα που βρέθηκε στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Ο θάνατος του αγνώστου προήλθε από ασφυξία. Η σορός δεν φέρει πάνω της σημάδια πάλης, εκδορές κακώσεις ή εκχυμώσεις πράγμα που μαρτυρά πως δεν υπήρξε βία.

Οι αρχές εκτιμούν είτε πως ο άγνωστος αυτοκτόνησε είτε συμμετείχε σε κάποιο «παιχνίδι θάρρους» που επέφερε το τραγικό του τέλος.

Ο αυτοσχέδιος βρόχος με τον οποίο κρεμάστηκε ο άτυχος άνδρας ήταν φτιαγμένος από σπάγκο και τα κορδόνια των παπουτσιών του, πράγμα που ενισχύει την περίπτωση της αυτοκτονίας. Ακόμη, το δέντρο που χρησιμοποιήθηκε είναι πολύ ψηλό για να μπορέσουν οι δράστες να τον ανεβάσουν. Άλλωστε δεν υπάρχουν και οι ιατροδικαστικές ενδείξεις που να αποδεικνύουν αυτό το σενάριο.

Το θύμα παραμένει αγνώστων στοιχείων. Πληροφορίες των αρχών κάνουν λόγο για άνδρα 40-50 ετών που φέρει πάνω του πολλά τατουάζ και άλλα σημάδια. Ήδη γίνεται έρευνα για να διαπιστωθεί αν το θύμα είναι σεσημασμένο, ώστε να βρεθεί η ταυτότητα του. Αν δεν βρεθούν τα στοιχεία του, δεν αποκλείεται να δοθούν φωτογραφίες του στη δημοσιότητα.

Για την υπόθεση έχουν συλληφθεί δύο άτομα. Ένας Πολωνός 35 ετών και ένας Ουκρανός 52 ετών. Η σύλληψη τους έγινε μετά από μαρτυρία γυναίκας, η οποία την ώρα του περιστατικού μοίραζε φαγητό σε αστέγους.

«Πήγα, όπως συνηθίζω καθημερινά, να δώσω τρόφιμα σε άστεγους της πλατείας Κλαυθμώνος. Κάποια στιγμή άκουσα φωνές που παρέπεμπαν σε διαπληκτισμό. Πλησίασα και είδα δύο άνδρες να τραβούν έναν άλλον άνδρα που κρεμόταν από το δέντρο. Φαινόταν να προσπαθούν να τον συγκρατήσουν για να μην απελευθερωθεί από τον βρόγχο. Προσπάθησα να τους αποτρέψω και να τους απομακρύνω αλλά με απώθησαν με τη βία. Ήταν εμφανώς μεθυσμένοι. Όταν έφυγαν, βρήκα την ευκαιρία και ανέβηκα στο δέντρο. Με έναν αναπτήρα έκοψα το σκοινί και το σώμα του άνδρα έπεσε στο έδαφος. Ανέπνεε ακόμη. Ειδοποίησα αστυνομία και ασθενοφόρο», κατέθεσε η μάρτυς στους αστυνομικούς.

Οι δύο συλληφθέντες την ώρα του συμβάντος ήταν υπό την επήρεια μέθης. Υποστήριξαν ότι προσπάθησαν να βοηθήσουν το θύμα και όχι να τον σκοτώσουν. Μάλιστα αναγνώρισαν την μάρτυρα και της απέδωσαν χρήση αλκοόλ και ναρκωτικών ουσιών.

Οι ισχυρισμοί τους εξετάζονται ενώ την Τετάρτη, 12 Οκτωβρίου, θα οδηγηθούν στον ανακριτή.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ