Τέμπη: «Πράσινο φως» από την Εισαγγελία Λάρισας και για την εκταφή του Δημήτρη Ασλανίδη
Το σημείο της τραγωδίας
(AP Photo/Giannis Papanikos)Δεκτό έκανε η εισαγγελέας πρωτοδικών Λάρισας το αίτημα του Παύλου Ασλανίδη για την εκταφή της σορού του γιου του Δημήτρη, ενός εκ των 57 θυμάτων της τραγωδίας των Τεμπών.
Συγκεκριμένα, προβλέπεται η εκταφή της σορού του Δημήτρη Ασλανίδη για να διενεργηθεί εξέταση DNA για την ταυτοποίηση απορρίπτοντας ωστόσο τη διενέργεια τοξικολογικών και άλλων εξετάσεων που είχε ζητήσει στο αίτημα του.
Δεκτή η ταυτοποίηση της σορού
Ακολουθώντας την ίδια πρακτική όπως στο αίτημά του απεργού πείνας Πάνου Ρούτσι, η εισαγγελική λειτουργός διατάσσει την εκταφή της σορού του Δημήτρη Ασλανίδη μετά το αίτημά του πατέρα του, Παύλου, μόνο για ταυτοποίηση της σορού μέσω DNA και όχι για να διενεργηθούν άλλες εξειδικευμένες εξετάσεις (τοξικολογικές κτλ) αναφορικά με τα αίτια θανάτου.
Η παραγγελία έχει ήδη διαβιβαστεί στις αρμόδιες αστυνομικές αρχές προκειμένου να προχωρήσουν στις απαραίτητες ενέργειες.
Χριστοδουλίδης στο Bloomberg: «Πρέπει να συζητηθεί το ζήτημα των βρετανικών βάσεων στην Κύπρο»
12:26
Λέκκας στο CNN Greece για σεισμούς στην Ήπειρο: Αναμένονται ανάλογες δονήσεις τις επόμενες ημέρες
12:21
Eφαρμογή που χρησιμοποιούσε ναύτης «πρόδωσε» τη θέση του αεροπλανοφόρου Σαρλ ντε Γκωλ σε πραγματικό χρόνο
12:20
Ερντογάν: Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι το Ισραήλ θα πληρώσει το τίμημα για τη σφαγή στη Μέση Ανατολή
12:10