Πάτρα: Μαθητής Δημοτικού προσβλήθηκε από μηνιγγίτιδα
Κρούσμα ιογενούς μηνιγγίτιδας εντοπίστηκε σε μαθητή της τρίτης τάξης δημοτικού σχολείου της Πάτρας.
Σύμφωνα με την Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας – Διεύθυνση ΠΕ Αχαΐας, το σχολείο έχει ήδη λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ.
Στην ανακοίνωση της Διεύθυνσης τονίζεται ότι πρόκειται για μορφή που είναι συνήθως ήπια και υποχωρεί χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα, γι’ αυτό και δεν συντρέχει λόγος περαιτέρω ανησυχίας.
Συστήνεται πάντως στους γονείς και τους μαθητές η τήρηση βασικών κανόνων υγιεινής, όπως το συχνό πλύσιμο των χεριών και η αποφυγή κοινής χρήσης ποτηριών και μπουκαλιών, ενώ σε περίπτωση εμφάνισης συμπτωμάτων οι πολίτες θα πρέπει να επικοινωνούν με τον παιδίατρό τους.
Η ενημέρωση των σχολικών κοινοτήτων και η έγκαιρη διάγνωση παραμένουν κρίσιμα εργαλεία για την πρόληψη.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κρούσμα μηνιγγίτιδας στο ΠΑΓΝΗ: 20χρονος νοσηλεύεται στην παθολογική κλινική
Αποσωληνώθηκε ο 14χρονος που νοσηλεύεται με μηνιγγίτιδα στη ΜΕΘ Ηρακλείου
«Πυρά» Στάρμερ κατά Μπέρναμ: Δεν μπορεί να αφιερώσει λιγότερο χρόνο στην εξωτερική πολιτική
22:38
Μουντιάλ 2026: Ο Ουναΐ έστειλε το Μαρόκο στα προημιτελικά, 3-0 τον Καναδά
22:27
Ο πρόεδρος του Λιβάνου καλεί τις ΗΠΑ να παραμείνουν στο πλευρό της χώρας του
22:26
Φωτιά στο Ωραιόκαστρο: Εκκενώνεται το Ίδρυμα Χρόνιων Παθήσεων - Ακούγονται εκρήξεις σε επιχειρήσεις
22:20