Ένωση Δικαστικών Λειτουργών: «Ουδέποτε ζητήσαμε ούτε επιθυμούμε αυξήσεις εν μέσω κρίσης»
«Ουδέποτε ζητήσαμε ούτε επιθυμούμε αυξήσεις εν μέσω κρίσης», αναφέρει το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Δικαστικών Λειτουργών του Ελεγκτικού Συνεδρίου, εκφράζοντας παράλληλα τον προβληματισμό του για το γεγονός ότι εδώ και πέντε μήνες, κατά τους οποίους ζητάνε συνάντηση με τον πρωθυπουργό, αυτό δεν έχει καταστεί δυνατό.
«Εδώ και πέντε μήνες, που εκκρεμεί αίτημα του συνόλου των δικαστικών Ενώσεων της χώρας για συνάντηση με τον Πρωθυπουργό, δεν κατέστη δυνατό να βρεθεί διαθέσιμος χρόνος, προκειμένου οι δημοκρατικά εκλεγμένοι εκπρόσωποι του συνόλου των δικαστικών λειτουργών να τον ενημερώσουν για τα τρέχοντα ζητήματα που απασχολούν τη Δικαιοσύνη και να ενημερωθούν με σαφήνεια για το σχεδιαζόμενο από την κυβέρνηση νέο μισθολόγιό μας», αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση που εξέδωσαν.
«Οι δικαστικοί λειτουργοί δεν διεκδικούν τίποτε περισσότερο από αυτό που ισχύει σε κάθε ευνομούμενη πολιτεία. Δηλαδή, το σεβασμό του Συντάγματος, το οποίο κατοχυρώνει την ανεξαρτησία της δικαστικής λειτουργίας, έκφανση της οποίας είναι όχι μόνο η θέσπιση, αλλά και η διατήρηση μισθολογίου ανάλογου προς το δικαστικό λειτούργημα (άρθρο 88 παρ. 2 του Συντάγματος)», σημειώνουν ακόμα και προσθέτουν:
«Οι αλλεπάλληλες μειώσεις των αποδοχών των δικαστικών λειτουργών και η μη συμμόρφωση της πολιτείας στις δικαστικές αποφάσεις, οι οποίες εκδόθηκαν από δικαστήριο αποτελούμενο κατά πλειοψηφία από μη δικαστές (σ.σ.: Μισθοδικείο) και με τις οποίες απετράπη η τέταρτη -και μόνο- συνεχόμενη μείωση των αποδοχών μας, πλήττει το κράτος δικαίου και τη συνταγματικά κατοχυρωμένη δικαστική ανεξαρτησία».
Έκκληση Πακιστάν για παράταση δύο εβδομάδων στο τελεσίγραφο που έθεσε ο Τραμπ στο Ιράν
22:41
«Εκτός μάχης» λόγω βλάβης το βρετανικό αντιτορπιλικό HMS Dragon που πλέει στην Κύπρο
22:39
Διαδηλωτές εισβάλουν στο προξενείο του Κουβέιτ στο Ιράκ (vid)
22:35
«Αν χτυπάει η καρδιά σου θα σε βρούμε»: Το «φάντασμα» της CIA που διάβασε τους παλμούς του πιλότου
22:26