Πεύκο ύψους 15 μέτρων έπεσε σε πλατεία - Από τύχη δεν υπήρξαν τραυματισμοί
(Φωτογραφία αρχείου)
INTIME NEWSΑπό τύχη δεν υπήρξαν τραυματισμοί διερχόμενων πολιτών και ζημιές σε καταστήματα έπειτα από την ξαφνική πτώση μεγάλου δέντρου, ύψους περίπου 15 μέτρων, στην Πλατεία Όλγας στην Πάτρα το μεσημέρι της Δευτέρας (6/10).
Το πεύκο, που βρισκόταν από την πλευρά της οδού Κολοκοτρώνη, όπως αναφέρει το pelop.gr έπεσε με δυνατό θόρυβο, προκαλώντας πανικό για λίγα λεπτά στους θαμώνες των παρακείμενων καταστημάτων εστίασης.
Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, οι ρίζες του ήταν σάπιες και δεν μπορούσαν πλέον να το συγκρατήσουν, ενώ το πρόσθετο βάρος από τη βροχή των προηγούμενων ημερών φαίνεται ότι επιτάχυνε την κατάρρευση, παρά το γεγονός ότι σήμερα επικρατούσε καλοκαιρία και δεν φυσούσε καθόλου.
Η πλατεία είναι περιμετρικά περιφραγμένη, καθώς βρίσκονται σε εξέλιξη έργα ανάπλασης, τα οποία ωστόσο προχωρούν με πολύ αργούς ρυθμούς και μεγάλα διαστήματα απραξίας. Ευτύχημα αποτελεί το ότι την ώρα της πτώσης δεν υπήρχαν συνεργεία εργαζομένων ή περαστικοί στο σημείο.
Το περιστατικό έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά ανησυχητικών συμβάντων των τελευταίων εβδομάδων, όπως οι αλλεπάλληλες πτώσεις σοβάδων από παλαιά κτήρια της Πάτρας.

Πτώση δέντρου στην πλατεία Αγίας Όλγας στην Πάτρα
Pelop.gr
ΑΑΔΕ: «Λουκέτο» σε δεκάδες ψηφιακές υπηρεσίες - Προσοχή στις πληρωμές
06:00
Νέο πρόγραμμα επιχειρηματικότητας της ΔΥΠΑ για ανέργους - Ποια η διαδικασία υποβολής
05:00
Στην 5ετία μειώνεται η παραγραφή χρεών - Ποιους αφορά και τι αλλάζει το 2026
04:00
Επίδομα θέρμανσης: Πότε αναμένεται να πληρωθεί η επόμενη δόση - Πώς υπολογίζεται
03:00