Σοβαρό εργατικό ατύχημα στη Θεσσαλονίκη: 50χρονος έπεσε από σκάλα οικοδομής
Ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ
ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSIΣε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο ένας 50χρονος άνδρας που τραυματίστηκε βαριά έπειτα από πτώση σε σκάλα οικοδομής το απόγευμα της Δευτέρας (13/10) στη Σίνδο, στη δυτική Θεσσαλονίκη.
Το εργατικό ατύχημα, σύμφωνα με το thesstoday.gr, συνέβρη γύρω στις 7 το απόγευμα. Επί τόπου έσπευσαν διασώστες και γιατρός του ΕΚΑΒ, οι οποίοι προχώρησαν σε συντονισμένες ενέργειες για τη διάσωση και σταθεροποίησή του.
Οι διασώστες εφάρμοσαν πρωτόκολλο ακινητοποίησης και διασφάλισης αεραγωγού, ενώ κρίθηκε αναγκαία η ενδοτραχειακή διασωλήνωση και η διαδικασία αναζωογόνησης, βάσει των διεθνών οδηγιών επείγουσας ιατρικής. Ο άνδρας φέρει πολλαπλά τραύματα και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο σε ιδιαίτερα επιβαρυμένη κατάσταση.
Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι το θύμα ενδέχεται να είχε λιποθυμήσει πριν την πτώση, χωρίς ωστόσο να έχουν αποσαφηνιστεί οι ακριβείς συνθήκες του συμβάντος.
Στην επιχείρηση συμμετείχαν συνολικά οκτώ διασώστες και ένας γιατρός, με τη συνδρομή δύο ασθενοφόρων, δύο μηχανών ταχείας ανταπόκρισης και μιας Κινητής Ιατρικής Μονάδας. Η έρευνα για τα αίτια του ατυχήματος βρίσκεται σε εξέλιξη.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Θεσσαλονίκη: Προσήχθη ο οδηγός ταξί που παρέσυρε και εγκατέλειψε τραυματία αστυνομικό
Γκαλιμπάφ: Αδύνατο το άνοιγμα του Ορμούζ εν μέσω ναυτικού αποκλεισμού από τις ΗΠΑ
20:34
Άγιος Παντελεήμονας: Συνελήφθη 35χρονος με όπλο μετά από καταγγελία της γυναίκας του
20:25
Νότια Κορέα: Πρόστιμο σε πιλότο μαχητικού έπειτα από σύγκρουση λόγω φωτογραφιών που έβγαζε
20:17
Επίδειξη ισχύος από την Τεχεράνη σε παρέλαση με βαλλιστικούς πυραύλους (vid)
20:10