ΕΛΛΑΔΑ

Πολάκης: Στις 24 Οκτωβρίου σε λειτουργία ο σταθμός αεροδιακομιδών ΕΚΑΒ στην Σύρο

Πολάκης: Στις 24 Οκτωβρίου σε λειτουργία ο σταθμός αεροδιακομιδών ΕΚΑΒ στην Σύρο
Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης στη συζήτηση της επίκαιρης επερώτησης αρμοδιότητας του υπουργείου Υγείας εκ μέρους δεκαπέντε βουλευτών της κοινοβουλευτικής ομάδας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης με θέμα «Κατάρρευση του Εθνικού Συστήματος Υγείας», που πραγματοποιήθηκε στην Ολομέλεια της Βουλής, την Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2016 EUROKINISSI/Γιώργος Κονταρίνης

Σταθμός αεροδιακομιδών του ΕΚΑΒ αναμένεται να ξεκινήσει τη λειτουργία του στις 24 Οκτωβρίου στη Σύρο.

Την πρόοδο των διαδικασιών για την εγκατάσταση στο νησί του σταθμού επιθεώρησε σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης.

«Η δράση αυτή υλοποιείται σε συνεργασία με την Αεροπορία Στρατού, η οποία θα διαθέσει ελικόπτερο NH-90», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Ο κ. Πολάκης επισκέφθηκε επίσης, το Γενικό Νοσοκομείο Σύρου, στο οποίο και ξεναγήθηκε από τη διοικήτρια Μαργαρίτα Μπουραντά.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, «ο ρόλος του νοσοκομείου, το οποίο έχει ενισχυθεί σημαντικά, αναβαθμίζεται, καθώς θα είναι ο κύριος προορισμός των αεροδιακομιδών από τα νησιά των Κυκλάδων».

Τον υπουργό συνόδευαν οι βουλευτές Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ Αντώνης Συρίγος και Νίκος Συρμαλένιος, ο πρόεδρος του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας (ΕΚΑΒ) Κώστας Καρακατσιανόπουλος, ο διοικητής της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ) Κώστας Λιτζεράκος και κλιμάκιο της Αεροπορίας Στρατού.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ