ΕΛΛΑΔΑ

Υπόθεση Καρέλι: Ένοχοι για βασανιστήρια σε βαθμό κακουργήματος οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι

Υπόθεση Καρέλι: Ένοχοι για βασανιστήρια σε βαθμό κακουργήματος οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι
YOUTUBE

Ένοχοι για βασανιστήρια που είχαν ως αποτέλεσμα τη βαριά σωματική βλάβη του Ίλι Καρέλι, σε βαθμό κακουργήματος, κρίθηκαν από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι που δικάζονται για την υπόθεση του Αλβανού βαρυποινίτη, ο οποίος τον Μάρτιο του 2014 άφησε την τελευταία του πνοή στις φυλακές Νιγρίτας.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ, ένας εκ των κατηγορούμενων δεσμοφυλάκων κρίθηκε ένοχος για βασανιστήρια, στην πλημμεληματική του μορφή, ενώ ο διευθυντής των φυλακών, ο οποίος αντιμετώπιζε το αδίκημα της υπόθαλψης εγκληματία, αθωώθηκε λόγω αμφιβολιών. Το δικαστήριο αποσύρθηκε ενόψει της εκφώνησης των ποινών.

Υπενθυμίζεται ότι στο εδώλιο παραπέμφθηκαν να δικαστούν συνολικά 14 σωφρονιστικοί υπάλληλοι. Όπως αποφάσισε το δικαστήριο, ο θάνατος του 42χρονου Καρέλι δεν συνδέεται με τα βασανιστήρια και ως εκ τούτου, η αρχική κατηγορία, που ήταν αυτή της διακεκριμένης περίπτωσης βασανιστηρίων, από τα οποία επήλθε ο θάνατος ατόμου, μετατράπηκε σε πρόκληση βασανιστηρίων, που είχαν ως αποτέλεσμα τη βαριά σωματική βλάβη του θύματος.

Εξάλλου, το δικαστήριο αποφάσισε να χορηγήσει σε όλους τους κατηγορούμενους το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου και επιπλέον σε κάποιους εξ αυτών, το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μεταμέλειας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ