ΕΛΛΑΔΑ

ΕΛΑΣ: Ανοίγει νέος κύκλος τρομοκρατικών επιθέσεων από τους «Πυρήνες της Φωτιάς»

ΕΛΑΣ: Ανοίγει νέος κύκλος τρομοκρατικών επιθέσεων από τους «Πυρήνες της Φωτιάς»
Eurokinissi/Στέλιος Μίσινας

Ένα νέο κεφάλαιο τρομοκρατικών επιθέσεων που ίσως φτάσει μέχρι και τη δολοφονία εκτιμούν οι αξιωματικοί της αντιτρομοκρατικής ότι άνοιξε η "Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς" μετά το χτύπημα στην εισαγγελέα Γεωργία Τσατάνη.

Στην προκήρυξη της οργάνωσης γίνεται αναφορά σε ένα νέο κύκλο χτυπημάτων με τίτλο "σχέδιο Νέμεσις". Mάλιστα ο συντάκτης αναφέρει ότι το χτύπημα στην δικαστική λειτουργό ήταν η "πρώτη πράξη" ενώ ξεκαθαρίζει ότι μπορεί αυτή τη φορά να ήταν συμβολικό το χτύπημα όμως "στο μέλλον η συνωμοσία πυρήνων της φωτιάς δεν θα περιοριστεί εκεί ..."

"Είναι ξεκάθαρο ότι πρέπει να περιμένουμε το επόμενο χτύπημα τους", λένε στο CNN Greece στελέχη της αντιτρομοκρατικής και συνεχίζουν: "η ηγετική ομάδα της συνωμοσίας που βρίσκεται στη φυλακή συνεχίζει να σχεδιάζει και να στρατολογεί νέα μέλη και να κάνουν χτυπήματα". Οι αρχές έχουν ξεκαθαρίσει ότι τα χτυπήματα αυτά γίνονται σε συνεργασία με άτομα του κοινού ποινικού δικαίου ενώ εκτιμούν ότι και το άτομο που κατασκεύασε τη βόμβα για την κ. Τσατάνη προέρχεται από τον ποινικό χώρο.

Από την προκήρυξη μάλιστα φαίνεται ξεκάθαρα ότι τα μέλη της οργάνωσης χτύπησαν την συγκεκριμένη εισαγγελέα για λόγους αντεκδικήσεις καθώς είχε χειριστεί και υποθέσεις της "Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς".

Πάντως, την ώρα που οι αρχές περιμένουν το νέο χτύπημα, στην αστυνομία ψάχνουν ποιος ήταν ο αστυνομικός και με ποια δικαιολογία αποφάσισε να αφαιρεθεί η αστυνομική φρουρά από την εισαγγελέα.

Η αρμόδια επιτροπή που έχει συγκροτηθεί για τον επανέλεγχο των αστυνομικών φρουρών, είχε αποφασίσει ότι η κυρία Τσατάνη δεν χρειάζεται φρούρηση. Η απόφαση αυτή είχε προκαλέσει την έντονη αντίδραση της εισαγγελέως, η οποία με ένσταση της στο υπουργείο προστασίας του πολίτη είχε τονίσει τους κινδύνους που διατρέχει αλλά και ύποπτες κινήσεις που είχε παρατηρήσει στην περιοχή της. Η ίδια καταγγέλλει ότι δεν πήρε καμία απάντηση και ήταν αναγκασμένη να κυκλοφορεί μόνη της χωρίς προστασία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ