ΕΛΛΑΔΑ

Παραολυμπιονίκες ζητούν από τη Χρυσή Αυγή να κατεβάσει τις φωτογραφίες τους

Παραολυμπιονίκες ζητούν από τη Χρυσή Αυγή να κατεβάσει τις φωτογραφίες τους
ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ - ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μετά τον σάλο που ξέσπασε για τις κοινές φωτογραφίες αθλητών των Παραολυμπιακών Αγώνων με βουλευτές της Χρυσής Αυγής, έξι εκ των παραολυμπιονικών ζητούν να κατέβουν οι φωτογραφίες τους από το site του κόμματος.

Σε ανακοίνωση τους οι Παύλος Μάμαλος, Δημοσθένης Μιχαλεντζάκης, Δημήτρης Μπακοχρήστος, Πασχάλης Κουλούμογλου, Γκρέμισλαβ Μωϋσιάδης και Γεράσιμος Λιγνός, ξεκαθαρίζουν πως οι πολιτικές απόψεις του κόμματος δεν τους εξέφραζαν ποτέ.

«Οι φωτογραφίες μας που αναρτήθηκαν στους επίσημους δικτυακούς τόπους της Χρυσής Αυγής, έγιναν αντικείμενο συζήτησης και παραφιλολογίας. Κάποιοι προσπάθησαν να το εκμεταλλευτούν, προφανώς για τους δικούς τους σκοπούς. Εμείς όμως δεν είμαστε διατεθειμένοι να παίξουμε το παιχνίδι τους», γράφουν και συνεχίζουν:

«Άλλωστε η Χρυσή Αυγή ουδέποτε μας εξέφραζε ως πολιτικό κόμμα με δεδομένες τις ρατσιστικές αντιλήψεις τους πάνω στο θέμα αναπηρία. Ζητάμε τα φωτογραφικά στιγμιότυπα που αναρτήθηκαν στο επίσημο site της Χρυσής Αυγής να αποσυρθούν, προκειμένου να αποκατασταθεί το όνομα και η λάμψη ολόκληρου του Παραολυμπιακού Κινήματος».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ