Καστοριά: Εξιχνιάστηκε απάτη με πρόσχημα το Market Pass – Πώς δρούσε το κύκλωμα
Τηλεφωνική απάτη (φωτογραφία αρχείου)
PixabayΣτην εξιχνίαση υπόθεσης απάτης σε βάρος 50χρονης προχώρησαν οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων της Υποδιεύθυνσης Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Καστοριάς.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, το μεσημέρι της 28ης Φεβρουαρίου 2025, άγνωστος άνδρας τηλεφώνησε στην 50χρονη, προσποιούμενος τον υπάλληλο του λογιστή της και ισχυριζόμενος ψευδώς, ότι ήταν δικαιούχος επιδόματος Market Pass.
Με αυτόν τον τρόπο, κατάφερε να αποκτήσει πρόσβαση στα στοιχεία της τραπεζικής κάρτας της παθούσας, να δημιουργήσει e-banking στο όνομά της και να μεταφέρει συνολικά το ποσό των 1.190 ευρώ σε ψηφιακό πορτοφόλι. Κατά τη διάρκεια της συνεχιζόμενης έρευνας των αστυνομικών, διαπιστώθηκε ότι κάτοχος του ψηφιακού πορτοφολιού στο οποίο μεταφέρθηκε το παράνομο χρηματικό ποσό είναι μια 40χρονη ημεδαπή.
Σε βάρος της 40χρονης σχηματίστηκε ποινική δικογραφία για τα αδικήματα της απάτης με υπολογιστή και της παράνομης πρόσβασης σε σύστημα πληροφοριών ή σε δεδομένα.
Την προανάκριση για την υπόθεση διενεργεί το Τμήμα Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων της Υποδιεύθυνσης Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Καστοριάς. Η δικογραφία που σχηματίστηκε θα υποβληθεί στην Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καστοριάς.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Καστοριά: Νεκρός 76χρονος σε τροχαίο - Το αυτοκίνητο που οδηγούσε κατέληξε σε χαντάκι
Στους δρόμους βγαίνουν ξανά οι αγρότες λόγω ΟΠΕΚΕΠΕ: Mπλόκο στον Ε65 το μεσημέρι – Τα αιτήματά τους (vid)
10:38
ΔΟΕ: Η τρέχουσα πετρελαϊκή κρίση «είναι πιο σοβαρή από αυτές του '73, του '79 και του 2002 μαζί»
10:34
Ευάλωτα νοικοκυριά και πολύ μικρές επιχειρήσεις στο επίκεντρο του Κοινωνικού Κλιματικού Ταμείου
10:23
Συναγερμός για την εξαφάνιση 14χρονου στον Άγιο Παντελεήμονα (pic)
10:18