Δις ισόβια σε 22χρονο για τη δολοφονία ηλικιωμένου με 57 μαχαιριές
Σε δις ισόβια καταδικάστηκε σήμερα από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ηρακλείου ένας 22χρονος από τη Βουλγαρία, για την άγρια δολοφονία του Όθωνα Ανδρουλιδάκη, ηλικίας 71 ετών, με 57 μαχαιριές, τον Αύγουστο του 2015, στις Μοίρες Ηρακλείου.
Ο κατηγορούμενος κρίθηκε ένοχος χωρίς ελαφρυντικά για τις βασικές κατηγορίες της ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και ληστείας κατά συναυτουργία, που τελέστηκε με ιδιαίτερη σκληρότητα. Επίσης, του επιβλήθηκε ποινή 14 μηνών κατά συγχώνευση, για παράνομη οπλοχρησία και κλοπή.
Σύμφωνα με το ΑΠΕ, η επιβολή της ποινής της δις ισόβιας κάθειρξης στον 22χρονο Βούλγαρο είχε προταθεί νωρίτερα από τον εισαγγελέα.
Ο άτυχος ηλικιωμένος είχε βρεθεί κατακρεουργημένος στο κρεβάτι του στις 13 Αυγούστου του 2015 και η αστυνομία είχε συλλάβει δύο νεαρούς, τον κατηγορούμενο και έναν ανήλικο. Το κίνητρό τους ήταν η ληστεία.
Ο δεύτερος κατηγορούμενος αναμένεται να δικαστεί στο Δικαστήριο Ανηλίκων.
Ρωσία: Ουκρανική επίθεση προκάλεσε πυρκαγιά στο λιμάνι του Τεμριούκ (vids)
12:11
Θεσσαλονικη: Αγρότες επιχειρούν να στήσουν μπλόκο στο δρόμο προς το αεροδρόμιο «Μακεδονία»
12:02
Βραζιλία: Βίντεο καταγράφει αεροπλάνο με 180 επιβάτες που τυλίχθηκε στις φλόγες πριν απογειωθεί (vid)
11:59
Το Netflix σε «αποκλειστικές διαπραγματεύσεις» για την εξαγορά της Warner Bros Discovery
11:59