ΕΛΛΑΔΑ

Βόλβη: Παρά την εισαγγελική παρέμβαση οι γονείς επιμένουν στην αποχή των μαθητών

Βόλβη: Παρά την εισαγγελική παρέμβαση οι γονείς επιμένουν στην αποχή των μαθητών
ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ - Eurokinissi

Μόλις 36 εκ των 130 μαθητών του Δημοτικού Σχολείου Προφήτη Βόλβης εμφανίστηκαν για μάθημα σήμερα.

Οι γονείς των υπόλοιπων μαθητών συνεχίζουν να μην στέλνουν τα παιδιά τους σχολείο ως αντίδραση για τη χρήση των δομών του Δημοτικού για απογευματινά μαθήματα για προσφυγόπουλα.

Να υπενθυμίσουμε ότι χθες, Πέμπτη, 13 Οκτωβρίου, ο διευθυντής Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, Παναγιώτης Ανανιάδης ζήτησε την παρέμβαση εισαγγελέα για το θέμα. Μαζί με το αίτημα έστειλε και έγγραφο με την απόφαση των γονέων να μην στείλουν τα παιδιά τους στο σχολείο.

Μετά το αίτημα του κ. Ανανιάδη, ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, Λάμπρος Τσόγκας, παρήγγειλε επείγουσα προκαταρκτική εξέταση, για να διαπιστωθεί εάν τελούνται αδικήματα που εμπίπτουν στον αντιρατσιστικό νόμο και μία σειρά από άλλες πράξεις, όπως αυτές της απρόκλητης έμπρακτης εξύβρισης και της παράνομης βίας.

Ο δήμαρχος Βόλβης, Διαμαντής Λιάμας, κατηγόρησε τον διευθυντή Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας για την απόφαση του να καταφύγει στις αρχές.

«Αντί να επιδιώξει τη συναίνεση της τοπικής κοινωνίας και των γονέων, ώστε να πεισθούν οι γονείς και να ξεπεράσουν τις φοβίες τους για τη συνύπαρξη όλων των παιδιών, επέλεξε τα αστυνομικά μέτρα και τον εισαγγελέα», είπε ο δήμαρχος της περιοχής.

Απαντώντας ο κ. Ανανιάδης δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι δεν ήταν εκείνος που κάλεσε τις αστυνομικές δυνάμεις γύρω από το σχολείο, ενώ για την ενημέρωση του εισαγγελέα επισήμανε ότι «όταν μία επιτροπή γονέων, που δεν είναι ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων, στέλνει έγγραφο στο οποίο αναφέρεται ότι δε θα στείλουμε τα παιδιά μας στο σχολείο, είναι υποχρέωση να ενημερωθούν οι εισαγγελικές Αρχές».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ