Παπαϊωάννου: Υπό συζήτηση η κατάργηση των πανελλαδικών εξετάσεων - Πρόταση για εθνικό απολυτήριο
Μαθητές διαγωνίζονται στις Πανελλαδικές Εξετάσεις.
ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣΤο ενδεχόμενο να καταργηθούν οι πανελλαδικές εξετάσεις φαίνεται να εξετάζει η κυβέρνηση, με τον υφυπουργό Παιδείας, Νίκο Παπαϊωάννου να σημειώνει πως βασική παράμετρος για να προχωρήσει ένα τέτοιο σχέδιο είναι να διατηρηθεί η αδιαβλητότητα της διαδικασίας με την οποία οι μαθητές εισάγονται στο Πανεπιστήμιο.
«Στόχος» όπως δηλώνει ο ίδιος μιλώντας στο Action24 «είναι να κρατήσουμε το αδιάβλητο της διαδικασίας, να δώσουμε στο Λύκειο την πραγματική του αξία και να μπορέσουν τα παιδιά να αναπτύξουν και άλλες δραστηριότητες και δεξιότητες».
Τα κύρια χαρακτηριστικά του σχεδίου που ετοιμάζει το κυβερνητικό επιτελείο περιλαμβάνει σύμφωνα με τον υφυπουργό τα εξής στοιχεία: «Τα θέματα θα είναι πανελλαδικά σε μία Τράπεζα Θεμάτων και θα είναι κλιμακούμενης δυσκολίας, ώστε τα παιδιά να μπορούν να δείξουν τις δυνατότητές τους. Θα προσμετρηθούν και άλλες δεξιότητες, όπως οι ξένες γλώσσες ή η πληροφορική».
Στην Γ' Λυκείου, όπως λέει ο ίδιος «θα υπάρχουν εξετάσεις, όχι όμως όπως ισχύουν τώρα».
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ανακοινώθηκαν οι βαθμολογίες των Επαναληπτικών Πανελλαδικών Εξετάσεων ΓΕΛ 2025
Παπακωνσταντίνου (Ideal Holdings): Το παραγωγικό μοντέλο της Ελλάδας έχει αρχίσει και βελτιώνεται
12:44
Απορρίπτει τις άμεσες διαπραγματεύσεις με το Ισραήλ ο επικεφαλής της Χεζμπολάχ
12:41
Διεκόπη η δίκη των Τεμπών - Θα συνεχιστεί αύριο, Τρίτη
12:35
Παγκράτι: Οδηγός μηχανής έσπασε το πόδι 22χρονης - Δεν μπορούσε να την περιμένει να παρκάρει
12:34