Πέλλα: Ένοχος 29χρονος για την σεξουαλική κακοποίηση ξαδέλφης του
Δικαστική αίθουσα στο Εφετείο
EurokinissiΣε ποινή 37 μηνών καταδικάστηκε ένας 29χρονος επειδή κακοποίησε σεξουαλικά την ξαδέλφη του, ύστερα από έξοδο και κατανάλωση αλκοόλ, τον Απρίλιο του 2021, σε περιοχή της Πέλλας.
Η υπόθεση έφτασε στη Δικαιοσύνη ύστερα από καταγγελία της 25χρονης - τότε - γυναίκας, η οποία ανέφερε ότι βρισκόταν υπό την επήρεια μέθης, εξαιτίας της οποίας δεν ήταν σε θέση να αντισταθεί.
Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης, ενώπιον του οποίου παραπέμφθηκε να δικαστεί ο 29χρονος, τον έκρινε ένοχο, με οριακή πλειοψηφία (4-3) για κατάχρηση ανίκανου προς αντίσταση σε γενετήσια πράξη. Του αναγνώρισε δύο ελαφρυντικά (πρότερο έντιμο βίο και μετέπειτα καλή συμπεριφορά), ενώ αποφάσισε η έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη στην εκτέλεση της ποινής, με συνέπεια να αφεθεί ελεύθερος ενόψει του δευτεροβάθμιου δικαστηρίου.
Απολογούμενος ο κατηγορούμενος αποδέχθηκε εν μέρει τη σεξουαλική επαφή, επισημαίνοντας πως η γυναίκα (2η ξαδέλφη του) καταλάβαινε τι έκανε και πως ό,τι συνέβη συνέβη με τη συναίνεσή της.
Η δίκη διεξήχθη κεκλεισμένων των θυρών.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Θεσσαλονίκη: Μητέρα αθωώθηκε στο Εφετείο για «βασανιστήρια» στα παιδιά της
Κατάθεση γιου Βαλυράκη: Ο πατέρας μου ήταν ξυλοκοπημένος ακόμη και στο πρόσωπο, ήταν σοκαριστικό
Κεραμέως για συντάξεις χηρείας: Προστατεύουμε περισσότερους από 75.000 συνταξιούχους
13:15
Ηλικιωμένος αυτοπυροβολήθηκε μέσα στο όχημά του στα Χανιά – Νοσηλεύεται διασωληνωμένος
13:13
Όταν η NASA έστειλε 3.300 μέλισσες στο διάστημα, εκείνες έφτιαξαν κηρήθρα χωρίς βαρύτητα
13:10
Μιχαηλίδου: Μπορούν να γίνουν προσωπικοί βοηθοί και οι συγγενείς πρώτου βαθμού
13:09