ΕΛΛΑΔΑ

Ολοκληρώθηκε η δεύτερη συνεδρίαση του ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες

Ολοκληρώθηκε η δεύτερη συνεδρίαση του ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες
Eurokinissi/ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ

Ολοκληρώθηκε η δεύτερη συνεδρίαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, στην οποία συζητήθηκαν νομικά ζητήματα που αφορούν τον νόμο για τις τηλεοπτικές άδειες. Η συνεδρίαση ξεκίνησε στις 9:30 ωστόσο διεκόπη για αρκετή ώρα λόγω  τηλεφωνήματος για βόμβα.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, οι Σύμβουλοι της Επικρατείας δεν κατέληξαν σε κάποια απόφαση για το αν θα γίνουν δεκτές ή όχι οι προσφυγές των καναλιών ώστε να μπορέσει το δικαστήριο να περάσει στην ουσία της υπόθεσης και να αποφανθεί για τη συνταγματικότητα ή μη του νόμου της κυβέρνησης για τις τηλεοπτικές άδειες.

Δεν έχει προσδιοριστεί ακόμα πότε θα γίνει η επόμενη συνεδρίαση και ο πρόεδρος του ΣτΕ, Νίκος Σακελλαρίου θα ενημερώσει εντός των επόμενων ημερών τους Συμβούλους Επικρατείας.

Το τηλεφώνημα για βόμβα

Λίγο μετά τις 10:00 το πρωί άγνωστος τηλεφώνησε στην «Εφημερίδα των Συντακτών» και το «Βήμα» και ισχυρίστηκε ότι πως θα εκραγεί βόμβα σε 45 λεπτά. «Δεν είναι αστείο, κινδυνεύουν ζωές», τόνισε.

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις έφτασαν στο σημείο και πραγματοποίησαν ελέγχους, χωρίς ωστόσο να βρεθεί κάτι ύποπτο.

IMG 3129
IMG 3130

Νέα προσπάθεια για τη συγκρότηση του ΕΣΡ

Παράλληλα, η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι την Τετάρτη θα γίνει νέα απόπειρα για συγκρότηση του ΕΣΡ αν και η Νέα Δημοκρατία διαμηνύει σε όλους τους τόνους ότι δεν πρόκειται να συναινέσει σε συγκρότηση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης αν προηγουμένως δεν αποσυρθεί ο νόμος Παππά.

Κατά την πρώτη διάσκεψη της Ολομέλειας, που έγινε την Τετάρτη, το κλίμα ήταν και πάλι ιδιαίτερα οξυμένο ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, σφοδρή ήταν η αντιπαράθεση μεταξύ του εισηγητή της υπόθεσης και ορισμένων συμβούλων Επικρατείας καθώς ο πρώτος υποστήριξε ότι οι αιτήσεις των τηλεοπτικών σταθμών θα πρέπει να απορριφθούν ως απαράδεκτες και να μην προχωρήσουν στην εξέταση της συνταγματικότητας του νόμου κάτι που βρίσκει αντίθετους αρκετούς από τους υπόλοιπους δικαστές.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ