Τρεις νεκροί μετανάστες από ανατροπή λέμβου στη Γαύδο
Σκάφος του Λιμενικού Σώματος
INTIMEΤραγικό περιστατικό σημειώθηκε το απόγευμα της Τρίτης (11/11) στη θαλάσσια περιοχή νότια της Γαύδου. Περίπου 15 ναυτικά μίλια από το νησί, εντοπίστηκε αναποδογυρισμένη λέμβος που μετέφερε δεκάδες μετανάστες, με αποτέλεσμα τρία άτομα να χάσουν τη ζωή τους.
Στο σημείο έσπευσαν δύο διερχόμενα πλοία και άλλα δύο σκάφη του Λιμενικού Σώματος, ενώ επιπλέον σηκώθηκε και ελικόπτερο για τη διάσωση όσων βρίσκονταν στη θάλασσα και για την περισυλλογή των σορών.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες σε ρεπορτάζ του neakriti, στην περιοχή επιχειρεί και σκάφος της Frontex, ενώ στο σημείο μεταβαίνει και γιατρός για την παροχή άμεσης ιατρικής φροντίδας στους διασωθέντες.
Μέχρι αυτή τη στιγμή έχουν διασωθεί 56 άνθρωποι, ωστόσο η επιχείρηση του Λιμενικού συνεχίζεται υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης. Οι καιρικές συνθήκες στην περιοχή, με ανέμους 6-7 μποφόρ, δυσχεραίνουν σημαντικά τις προσπάθειες των αρχών.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Πλεύρης: Από τα 104 ύποπτα περιστατικά ανηλικότητας των παράνομων μεταναστών, τα 59 ήταν ενήλικοι
SPONSORED
ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ: Περισσότερα από 22 εκατομμύρια ευρώ σε κέρδη μοίρασε την προηγούμενη εβδομάδα
16:23
Αραγτσί για μυστική συνάντηση Νετανιάχου σε ΗΑΕ: «Όσοι συνομωτούν με το Ισραήλ θα λογοδοτήσουν»
16:21
«Πράσινο φως» από τη Γενική Συνέλευση της ΔΕΗ για την Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου
16:16
«Παντοτινά χημικά» βρέθηκαν στο 98,8% χιλιάδων δειγμάτων ανθρώπινου αίματος
16:09