Μήνυση ΥΠΕΘΟΟ και Πιερρακάκη για παραπλανητική διαφήμιση στο Facebook με deepfake
Ο υπουργός Κυριάκος Πιερρακάκης
INTIME NEWSΤόσο το Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, όσο και ο Υπουργός Κυριάκος Πιερρακάκης προσωπικά, υπέβαλαν σήμερα το πρωί έγκληση–μήνυση κατά αγνώστων διαχειριστών σελίδας στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης Facebook.
Αφορμή αποτέλεσε ανάρτηση παραπλανητικής διαφήμισης που περιλάμβανε ψηφιακά αλλοιωμένο οπτικοακουστικό υλικό μέσω τεχνητής νοημοσύνης (deepfake).
Στο εν λόγω υλικό ο Υπουργός εμφανιζόταν ψευδώς να προτρέπει πολίτες να επενδύσουν σε δήθεν «προγράμματα υψηλής απόδοσης» – κάτι που ουδεμία σχέση έχει με την πραγματικότητα.
Για τα ανωτέρω, εκτός από τις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές ενημερώθηκε και η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας.
SPONSORED
ΕΛΛΑΔΑ
Ηλεία: «Έπεσε από το καρότσι»: Οι ισχυρισμοί της μητέρας για το βρέφος που έφερε σημάδια κακοποίησης
18:01
ΚΟΣΜΟΣ
Διαψεύδει το Ιράν διαρροή πετρελαίου κοντά στο νησί Χαργκ
17:50
ΚΟΣΜΟΣ
Χανταϊός: Δρακόντεια μέτρα προστασίας στην εκκένωση του κρουαζιερόπλοιου - Βίντεο από την αποβίβαση
17:38
CULTURE
Οι «Τρύπες» απάντησαν στους Metallica για το «Δεν χωράς πουθενά» που έπαιξαν στο ΟΑΚΑ (vid)
17:27
ΚΟΣΜΟΣ