Θεσσαλονίκη: Καταδικάστηκε καθηγητής που παρενοχλούσε μαθήτριές του
To δικαστικό μέγαρο Θεσσαλονίκης (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ)
ΑΠΕ ΜΠΕΠοινή φυλάκισης 12 μηνών με 3ετή αναστολή επεβλήθη σε καθηγητή λυκείου στη Θεσσαλονίκη, καθώς κρίθηκε ένοχος για κατάχρηση ανηλίκου, κατά συρροή και κατ' εξακολούθηση.
Το κατηγορητήριο περιελάμβανε καταγγελίες από τέσσερις μαθήτριές του, στις οποίες - κατά τη δικογραφία - «απηύθυνε χειρονομίες και προτάσεις γενετήσιου χαρακτήρα», τη σχολική περίοδο 2020/21.
Οι καταγγέλλουσες κατέθεσαν στο δικαστήριο, περιγράφοντας, ανάλογα με την περίπτωση, περιστατικά με «θωπείες» σε ευαίσθητα σημεία του σώματος και «χυδαία σχόλια» σεξουαλικού περιεχομένου.
Στην απολογία του, ο 59χρονος καθηγητής - γυμναστής, αρνήθηκε όσα του αποδίδονται, κάνοντας λόγο για «παρεξήγηση» και καταγγελίες που επινοήθηκαν για να στηρίξουν την κατάληψη που είχε ξεκινήσει στο συγκεκριμένο σχολείο της Θεσσαλονίκης.
Η δευτεροβάθμια ποινή είναι μειωμένη κατά 5 μήνες σε σχέση με την πρωτόδικη απόφαση, όταν οι δικαστές του είχαν αναγνωρίσει το ελαφρυντικό τού πρότερου σύννομου βίου.
Έως και 50% περισσότερα νοικοκυριά εντάσσονται στα προγράμματα «Εξοικονομώ - Αλλάζω Συσκευή»
02:00
Διακοπές του Πάσχα: Πότε κλείνουν τα σχολεία - Αναλυτικά οι αργίες για το 2026
01:00
Αντίστροφη μέτρηση για την αλλαγή της ώρας - Ποια Κυριακή γυρίζουμε τους δείκτες μπροστά
00:30
«Μαύρα σύννεφα» στη διπλωματία: ΗΠΑ και Ιράν... χάνονται στους όρους και μιλούν μέσω απειλών
23:58