ΕΛΛΑΔΑ

Ωραιόκαστρο: Αυτοκίνητο παρέσυρε και σκότωσε μητέρα και γιο - επεισόδια με τους πρόσφυγες

Ωραιόκαστρο: Αυτοκίνητο παρέσυρε και σκότωσε μητέρα και γιο - επεισόδια με τους πρόσφυγες
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μία γυναίκα και το παιδί της, οι οποίοι διέμεναν στο Κέντρο Φιλοξενίας Φέσσα στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης, έχασαν τη ζωή τους όταν παρασύρθηκαν από διερχόμενο όχημα, έξω από το Κέντρο.

Ο θάνατος της γυναίκας ήταν ακαριαίος, ενώ το παιδί κατέληξε στη συνέχεια στο νοσοκομείο, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ. Στο νοσοκομείο μεταφέρθηκε κι ένας ακόμη ανήλικος που τραυματίστηκε από το ίδιο ΙΧ.

Οι πρόσφυγες, μόλις αντιλήφθηκαν τι είχε συμβεί ξεσηκώθηκαν κι εξαγριωμένοι έκαψαν το αυτοκίνητο, ο οδηγός του οποίου συνελήφθη νωρίτερα από αστυνομικούς. Στις φλόγες παραδόθηκαν επίσης κάδοι απορριμμάτων έξω από το Κέντρο. Η κατάσταση παραμένει έκρυθμη, ενώ ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις έχουν σπεύσει στην περιοχή.

Οι πρόσφυγες πετάνε πέτρες προς τους αστυνομικούς που έχουν παραταχθεί έξω από το Κέντρο φιλοξενίας, ενώ οι αστυνομικές δυνάμεις έκαναν χρήση χειροβομβίδων κρότου λάμψης, προσπαθώντας να τους περιορίσουν εντός του Κέντρου.

Πρόσφυγες δηλώνουν ότι θα προχωρήσουν από αύριο Δευτέρα σε καθιστική διαμαρτυρία, καθώς τα οχήματα που κινούνται στο σημείο, αναπτύσσουν συχνά μεγάλη ταχύτητα, με αποτέλεσμα να τίθεται σε κίνδυνο η ζωή τους.

Στη Δομή Φιλοξενίας μετέβη αργά το βράδυ της Κυριακής και ο υπεύθυνος για τη διαχείριση του προσφυγικού, Περιφερειακός Συντονιστής Βόρειας Ελλάδας και Ηπείρου του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, Νίκος Ράγκος.

Όπως δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο:

Δεν υπάρχει πλέον ζήτημα, δεν υπάρχει ένταση. Οι πρόσφυγες επιστρέφουν στη δομή, έπειτα από συνεννόηση και μεσολάβηση που προηγήθηκε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ