ΕΛΛΑΔΑ

Θρίλερ με το αεροπλάνο Τσέσνα που αγνοείται - Αρχίζουν και πάλι οι έρευνες

Θρίλερ με το αεροπλάνο Τσέσνα που αγνοείται - Αρχίζουν και πάλι οι έρευνες
Wikipedia Commons

Συνεχίζονται από τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας οι έρευνες για τον εντοπισμό αεροπλάνου τύπου Τσέσνα το οποίο χάθηκε από τα ραντάρ το απόγευμα της Κυριακής.

Πρόκειται για ένα ελαφρύ Cessna 172 που ανήκει σε ιδιώτη και είναι δηλωμένο σε αερολέσχη. Το δρομολόγιο που ακολουθούσε ήταν Μέγαρα – Καλάβρυτα – Μέγαρα ενώ η τελευταία επικοινωνία έγινε από την Πελοπόννησο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο αεροσκάφος επέβαιναν δύο άτομα. Περίπου στις 17:15 της Κυριακής ενημέρωσε τον Πύργο Ελέγχου της Ανδραβίδας ότι θα επικοινωνήσει και πάλι στις 17:35. Ωστόσο κάτι τέτοιο δεν συνέβη, με αποτέλεσμα να σημάνει συναγερμός.

Στις 18:18 κηρύχθηκε σε φάση αβεβαιότητας, στις 18:30 δηλώθηκε και επίσημα η εξαφάνιση. Λίγο αργότερα, ξεκίνησε η επιχείρηση έρευνας και διάσωσης.

Στις έρευνες συνδράμουν ελικόπτερα του πολεμικού ναυτικού, ένα αεροσκάφος C-130 της Πολεμικής Αεροπορίας, ένα Σούπερ Πούμα και ένα ελικόπτερο Σικόρσκι.

Η περιοχή των ερευνών είναι σε μεγάλη ακτίνα γύρω από τα Καλάβρυτα, ενώ από τις 20:00 βοήθεια προσφέρει και το Λιμενικό Σώμα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ