ΕΛΛΑΔΑ

Συναγερμός για τα συντρίμμια του Τσέσνα δίχως αποτέλεσμα

Συναγερμός για τα συντρίμμια του Τσέσνα δίχως αποτέλεσμα
Wikipedia Commons

Συναγερμός σήμανε πριν από λίγο στις υπηρεσίες του υπουργείου Εθνικής Άμυνας καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, ήταν πιθανόν να εντοπίστηκαν συντρίμμια του Τσέσνα, που χάθηκε από τα ραντάρ το απόγευμα της Κυριακής. Αμέσως δόθηκε εντολή για την απογείωση ελικοπτέρου τύπου Super Puma, το οποίο πέταξε προς την περιοχή όπου βρίσκεται το χιονοδρομικό κέντρο Καλαβρύτων όπου είχε αναφερθεί ο πιθανώς εντοπισμός συντριμμιών.

Το ελικόπτερο πέταξε και κατόπτευσε την περιοχή. Πράγματι, εντόπισε κάποια σιδερένια αντικείμενα, τα οποία όμωψς, σύμφωνα με τις νεότερες πληροφορίες, δεν έχουν κάποια σχέση με το αεροσκάφος που αγνοείται.

Το Cessna 172 ανήκει σε ιδιώτη και είναι δηλωμένο σε αερολέσχη. Το δρομολόγιο που ακολουθούσε ήταν Μέγαρα – Καλάβρυτα – Μέγαρα ενώ η τελευταία επικοινωνία έγινε από την Πελοπόννησο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο αεροσκάφος επέβαιναν δύο άτομα. Περίπου στις 17:15 της Κυριακής ενημέρωσε τον Πύργο Ελέγχου της Ανδραβίδας ότι θα επικοινωνήσει και πάλι στις 17:35. Ωστόσο κάτι τέτοιο δεν συνέβη, με αποτέλεσμα να σημάνει συναγερμός.

Στις 18:18 κηρύχθηκε σε φάση αβεβαιότητας, στις 18:30 δηλώθηκε και επίσημα η εξαφάνιση. Λίγο αργότερα, ξεκίνησε η επιχείρηση έρευνας και διάσωσης.

Στις έρευνες συνδράμουν ελικόπτερα του πολεμικού ναυτικού, ένα αεροσκάφος C-130 της Πολεμικής Αεροπορίας, ένα Σούπερ Πούμα και ένα ελικόπτερο Σικόρσκι.

Η περιοχή των ερευνών είναι σε μεγάλη ακτίνα γύρω από τα Καλάβρυτα, ενώ από τις 20:00 βοήθεια προσφέρει και το Λιμενικό Σώμα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ