ΕΛΛΑΔΑ

Ηράκλειο Κρήτης: Βελτιωτικά έργα για την προσβασιμότητα των ΑμΕΑ

Ηράκλειο Κρήτης: Βελτιωτικά έργα για την προσβασιμότητα των ΑμΕΑ
EUROKINISSI/ΚΑΛΛΙΑΡΑΣ ΘΑΝΑΣΗΣ

Σε εξέλιξη βρίσκεται στην πόλη του Ηρακλείου Κρήτης ένα εκτεταμένο πρόγραμμα παρεμβάσεων σε ράμπες ΑμΕΑ σε πεζοδρόμια και πεζοδρόμους, με ανακατασκευή των κεκλιμένων επιπέδων, τοποθέτηση εμποδίων, με στόχο την αποτροπή της παράνομης στάθμευσης, διαγραμμίσεις διαβάσεων, οριοθέτηση επιτρεπόμενων χώρων κατάληψης κοινόχρηστου χώρου και αρκετές βελτιώσεις για την καλύτερη εξυπηρέτηση ατόμων με ειδικές ανάγκες.

Ήδη, ο δήμος Ηρακλείου, μέσω της τεχνικής υπηρεσίας του, έχει ξεκινήσει μία προσπάθεια λήψης των κατάλληλων μέτρων για να εξασφαλιστεί στα ΑμΕΑ πρόσβαση ισότιμη με αυτή που έχουν οι υπόλοιποι δημότες.

Αυτά τα μέτρα συμπεριλαμβάνουν την αναγνώριση και εξάλειψη των εμποδίων στην προσβασιμότητα, ξεκινώντας από τους δρόμους και τους κοινόχρηστους χώρους.

Όπως γράφει το ΑΠΕ, το τελευταίο διάστημα, κατόπιν αυτοψίας των στελεχών της υπηρεσίας και του αρμόδιου αντιδημάρχου Τεχνικών Έργων, Γιάννη Αναστασάκη και σε συνεργασία με άτομα με κινητική αναπηρία, βρίσκεται σε εξέλιξη το συγκεκριμένο πρόγραμμα.

Ο μεσοπρόθεσμος σχεδιασμός του δήμου προβλέπει περαιτέρω την προμήθεια και εγκατάσταση βοηθητικού εξοπλισμού, ο οποίος θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί από άτομα με κινητική αναπηρία ή περιορισμένη κινητικότητα, ώστε να διευκολύνει την πρόσβασή τους σε παραλία του δήμου, την εγκατάσταση οργάνων παιδικής χαράς σχεδιασμένων για παιδιά με αναπηρίες σε χώρους μεγάλης επισκεψιμότητας και την εξασφάλιση επιπλέον θέσεων στάθμευσης ΑμΕΑ στο κέντρο της πόλης.

Ο δήμος Ηρακλείου κάνει έκκληση στους δημότες να υποστηρίξουν αυτήν την προσπάθεια, ώστε οι συνδημότες με αναπηρίες να απολαμβάνουν πλήρως των δικαιωμάτων τους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ