ΟΠΕΚΕΠΕ: Ποινές φυλάκισης με αναστολή στους 14 κατηγορούμενους για παράνομες επιδοτήσεις
Τα κεντρικά γραφεία του ΟΠΕΚΕΠΕ
(ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)Ποινές φυλάκισης δέκα έως δεκαοκτώ μηνών, με τριετή αναστολή, επέβαλε το Μονομελές Πλημμελειοδικείο στους 14 κατηγορούμενους για παράνομες επιδοτήσεις από τον ΟΠΕΚΕΠΕ, το έτος 2020.
Η πρόεδρος του δικαστηρίου, υιοθετώντας την εισαγγελική πρόταση, αρνήθηκε την αναγνώριση ελαφρυντικού στους κατηγορούμενους, με μοναδική εξαίρεση κατηγορούμενο ο οποίος έχει επιστρέψει τα χρήματα που του είχαν πιστωθεί. Σε αυτόν αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μεταμέλειας.
Οι 14 κατηγορούμενοι, κυρίως με έδρα την Κρήτη, κρίθηκαν ένοχοι για κατηγορίες που αφορούν απάτες σε βάρος των οικονομικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Κάποιοι εξ αυτών, για απόπειρα απάτης, άλλοι για τετελεσμένη και άλλοι για συνέργεια στην απάτη.
Σύμφωνα με την δικογραφία, τα επίμαχα ποσά επιδοτήσεων κυμαίνονται από 5.000 έως 40.000 ευρώ, τα οποία αφορούσαν τη διατήρηση εκτάσεων που δήλωσαν ότι νοίκιαζαν σε περιοχές της Βόρειας Ελλάδας, σε καλή γεωργική κατάσταση.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Δίκη ΟΠΕΚΕΠΕ: Την ενοχή 14 ατόμων για παράνομες επιδοτήσεις προτείνει ο εισαγγελέας
SPONSORED
Νέα ανταλλαγή αιχμαλώτων μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας - Ελεύθεροι 185 στρατιωτικοί από κάθε πλευρά
15:50
Ιράν: Εκτοξεύσαμε προειδοποιητικούς πυραύλους και drone κατά πολεμικών πλοίων των ΗΠΑ
15:45
Ρωσικές παρεμβολές οδήγησαν τα ουκρανικά drone στην Ρουμανία λέει το Κίεβο
15:30
Το βίντεο - αφιέρωμα της Finos Film για τα 25 χρόνια από τον θάνατό του Ντίνου Ηλιόπουλου
15:24