Καιρός: Με βροχές θα κυλήσει το πρώτο 15ήμερο του Δεκέμβρη - Η ανάρτηση Κολυδά
Δύο ημέρες φαίνεται πως κράτησε η βελτίωση του καιρού και αναμένεται νέα επιδείνωση με βροχές να εκδηλώνονται στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Ο καιρός τις πρώτες ημέρες του Δεκεμβρίου θα είναι βροχερός, σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία.
Συγκεκριμένα, ο μετεωρολόγος Θοδωρής Κολυδάς αναφέρει πως τα σημερινά δεδομένα επισπεύδουν την έλευση του συστήματος από τα δυτικά την Τρίτη προς Τετάρτη. «Διατηρείται το σκηνικό του καιρού με πολλές βροχές, κυρίως από τα μέσα της εβδομάδος και μετά στις περισσότερες περιοχές της χώρας», σύμφωνα με τον ίδιο.
Η ατμοσφαιρική διαταραχή αναμένεται να κινηθεί γρήγορα προς την ενδοχώρα, φέρνοντας επιδείνωση με βροχές και ενίσχυση των ανέμων.
Ο μετεωρολόγος του Star επισημαίνει ωστόσο ότι αύριο (1/12) αναμένεται πιο σαφής εικόνα σχετικά με την ένταση και την ακριβή κατανομή των φαινομένων.
Πάντως, σε βίντεο με τον σχετικό χάρτη που παρέθεσε, φαίνεται ότι θα έχουμε ισχυρές βροχές σε όλη τη χώρα στα μέσα τόσο της ερχόμενης όσο και της επόμενης εβδομάδας.
Η ανάρτηση του Θοδωρή Κολυδά για τον καιρό το πρώτο δεκαήμερο του Δεκεμβρίου
«Μετά από ένα διήμερο βελτίωσης , τα σημερινά δεδομένα επισπεύδουν την έλευση του συστήματος από τα δυτικά την Τρίτη προς Τετάρτη. Αύριο (σ.σ. Δευτέρα) θα έχουμε καλύτερη εικόνα για την εξέλιξη του καιρού.
Kατά τα άλλα διατηρείται το σκηνικό του καιρού με πολλές βροχές, κυρίως από τα μέσα της εβδομάδος και μετά στις περισσότερες περιοχές της χώρας».
Ασθενείς βροχές σε Ανατολικό Αιγαίο και Δωδεκάνησα τη Δευτέρα
Όσον αφορά την πρόγνωση για τον καιρό της Δευτέρα, βροχές τοπικού χαρακτήρα θα εκδηλωθούν στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα. Στην υπόλοιπη χώρα θα επικρατήσουν πολύ καλές καιρικές συνθήκες. Τις πρωινές και τις βραδινές ώρες η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη και θα σχηματιστούν ομίχλες.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από -3 έως 10 βαθμούς, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη από 1 έως 12-14, στη Θεσσαλία από 5 έως 16-17 βαθμούς, στην Ήπειρο από 5 έως 15, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 5 έως 16-18 βαθμούς, στα Επτάνησα από 7 έως 15-16, και στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη από 7 έως 18-20 βαθμούς Κελσίου.
Στο Αιγαίο θα πνέουν άνεμοι δυτικών διευθύνσεων με εντάσεις 3-5 μποφόρ. Στο Ιόνιο θα πνέουν ασθενείς άνεμοι μεταβαλλόμενων διευθύνσεων.
Στο νομό Αττικής και στην πόλη της Αθήνας περιμένουμε ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις με εντάσεις 3-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 17-18 βαθμούς.
Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί με εντάσεις έως 4 μποφόρ. Τις πρωινές και τις βραδινές ώρες η ορατότητα θα είναι περιορισμένη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 13 βαθμούς.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Καιρός: Βαρομετρικό χαμηλό φέρνει καταιγίδες, χαλάζι, ανέμους από Τετάρτη - Στο μάτι η δυτική Ελλάδα
Μπλόκο των τρακτέρ στους δρόμους των Βρυξελλών - Πάνω από 10.000 αγρότες θα κατακλύσουν την πόλη (pics&vids)
08:14
Φωτιά σε μονοκατοικία στην Έδεσσα - Χωρίς τις αισθήσεις της ανασύρθηκε 68χρονη
08:12
Όλη η ζωή στη Γη προέρχεται από έναν μόνο πρόγονο – και είναι πολύ παλαιότερη από ό,τι πιστεύαμε
08:11
Το ΠΑΣΟΚ αποδομεί την «κυβερνητική αμνησία» για «Φραπέ» στην Εξεταστική ΟΠΕΚΕΠΕ
08:06