Πρόστιμο 3,8 εκατ. από τη ΣΤΑΣΥ στον ανάδοχο αναβάθμισης συρμών της Γραμμής 1 του Μετρό
Συρμός του μετρό (φωτογραφία αρχείου)
ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ//EUROKINISSIΣτην επιβολή προστίμου 3,8 εκατομμυρίων ευρώ (χωρίς ΦΠΑ) στην ισπανική εταιρεία, που έχει αναλάβει την αναβάθμιση 14 συρμών της Γραμμής 1 του Μετρό (Κηφισιά–Πειραιάς) προχωρά η ΣΤΑΣΥ, λόγω σημαντικής καθυστέρησης στο έργο.
Όπως αναφέρει η ΣΤΑΣΥ στην ανακοίνωση της, «πρόκειται για συρμούς 8ης παραλαβής, που ανακαινίζονται, με στόχο να επιστρέψουν στις ράγες πιο αξιόπιστοι, πιο άνετοι και ικανοί να προσφέρουν περισσότερα και συνεπή δρομολόγια στους επιβάτες».
«Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΣΤΑ.ΣΥ απέρριψε νέο αίτημα της CAF, μετάθεσης του χρόνου παράδοσης του συνόλου του έργου για τον Σεπτέμβριο του 2027, κρίνοντας ως αβάσιμους του λόγους που επικαλέστηκε η εταιρεία» συμπληρώνει.
«Αντ’ αυτού, αποφάσισε να δοθεί παράταση στους τμηματικούς χρόνους παράδοσης της σύμβασης και ταυτόχρονη επιβολή του προβλεπόμενου από τη σύμβαση προστίμου για τις μέχρι σήμερα καθυστερήσεις, που διαμορφώνεται στο 5% του συνολικού τιμήματος της σύμβασης» σημειώνει.
Όπως τονίζει η ανακοίνωση «η αναβάθμιση των 14 συρμών, είναι ένα έργο κρίσιμο για τη λειτουργία της Γραμμής 1 του Μετρό, που θα συμβάλλει καθοριστικά στην αναβάθμιση των παρεχόμενων προς τον επιβάτη υπηρεσιών και την αύξηση της συχνότητας των δρομολογίων. Το έργο, προβλέπει την αναβάθμιση και τμηματική παράδοση στην κυκλοφορία 14 συρμών, με τον πρώτο να αναμένεται να κυκλοφορήσει στο δίκτυο της Γραμμής 1 του Μετρό την άνοιξη του 2026».
Thessaly Evros Pass 2026: Άνοιξε η πλατφόρμα για αιτήσεις- Οι προορισμοί και οι δικαιούχοι vouchers
12:38
El Mundo: Η CIA ενημέρωσε Ισπανία, Γαλλία, Ιταλία για πιθανό ρωσικό σχέδιο επίθεσης με drone
12:27
Γιατί η συνάντηση Τραμπ-Σι στο Λευκό Οίκο μπορεί να μην ανταποκριθεί στις προσδοκίες
12:22
«Δεν είχε πάρει σωστά τα φάρμακά του» - Τι δήλωσε η σύντροφός του 49χρονου για την ομηρία στη Νίκαια
12:16