ΕΛΛΑΔΑ

Διακοπή κυκλοφορίας στον επαρχιακό δρόμο Αλεποχωρίου – Σχίνου λόγω υπερχείλισης ρέματος

Διακοπή κυκλοφορίας στον επαρχιακό δρόμο Αλεποχωρίου – Σχίνου λόγω υπερχείλισης ρέματος

Φωτογραφία αρχείου

Eurokinissi

Διακοπή κυκλοφορίας σημειώθηκε αυτή την ώρα στον επαρχιακό - παραλιακό δρόμου Αλεποχωρίου - Σχίνου, στην περιοχή της Μαυρολίμνης στα Μέγαρα, εξαιτίας υπερχείλισης ρεύματος λόγω της κακοκαιρίας Byron.

Σημειώνεται πως ο παραλιακός δρόμος Σχίνου – Αλεποχωρίου, που αποτελεί βασικό επαρχιακό δίκτυο στα όρια των Περιφερειών Πελοποννήσου και Αττικής, έχει αντιμετωπίσει σοβαρά προβλήματα τα τελευταία χρόνια, κυρίως λόγω της γεωμορφολογίας της περιοχής και των συνεχών διαβρώσεων.

Από το 2014 υπήρξαν προσπάθειες για την αποκατάστασή του, οι οποίες όμως δεν προχώρησαν. Το 2021, οι πυρκαγιές και οι κατολισθήσεις μετά από έντονα καιρικά φαινόμενα οδήγησαν στο ολικό κλείσιμο της οδού για μήνες, απομονώνοντας πλήρως την περιοχή του Σχίνου.

Πού αναμένονται προβλήματα στην Αττική

Στο «μάτι» της κακοκαιρίας βρίσκεται εδώ και λίγες ώρες και η Αττική, με έντονες βροχές.

Από αργά το απόγευμα της Πέμπτης οι βροχές αναμένεται να ενταθούν και το βράδυ ισχυρές καταιγίδες θα πλήξουν μέχρι και το μεσημέρι της Παρασκευής όλο το λεκανοπέδιο. Τα φαινόμενα θα είναι πιο έντονα μέχρι το πρωί.

Πλημμυρικά φαινόμενα ενδεχομένως να δημιουργηθούν στην Ανατολική Αττική, δηλαδή το Λαύριο, τη Ραφήνα, την Κερατέα, το Σούνιο και όλη τη νότια ακτογραμμή από τη Γλυφάδα, το Παλαιό Φάληρο, το Μοσχάτο, μέχρι και το Πέραμα.

Ο όγκος νερού αναμένεται να κυμανθεί στα επίπεδα της προηγούμενης κακοκαιρίας. Ωστόσο, όπως επισημαίνει η κυρία Ρήγου, η Αττική είναι λόγω της δόμησής της μία ευπαθής περιοχή, «δεν αντέχει 40 χιλιοστά βροχής».

«Κόκκινη προειδοποίηση» από την ΕΜΥ

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με το επικαιροποιημένοι έκτακτο δελτίο επιδείνωσης της ΕΜΥ:-Σήμερα Πέμπτη (04-12-25) κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται:

α. στα νησιά του Ιονίου (κυρίως ν. Κεφαλονιά και Ζάκυνθος), μέχρι το μεσημέρι

β. στην κεντρική Μακεδονία (κυρίως περιφερειακή ενότητα Χαλκιδικής, Πιερίας, Ημαθίας)

γ. στη Θεσσαλία (κυρίως στα ανατολικά τμήματα) και τις Σποράδες

δ. στην ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής, κυρίως στα νότια και ανατολικά τμήματα)

ε. στην Εύβοια (κυρίως στα νότια τμήματα)

στ. στην Πελοπόννησο (κυρίως νότια και ανατολικά τμήματα)

ζ. στις Κυκλάδες

η. στην Κρήτη (κυρίως στα νότια τμήματα)

θ. στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου (από ν. Χίο και νοτιότερα) και στα Δωδεκάνησα

-Το καιρικό σύστημα που έλαβε την ονομασία BYRON θα προκαλέσει αύριο Παρασκευή (05-12-2025) κακοκαιρία στο μεγαλύτερο μέρος της ανατολικής χώρας. Πιο συγκεκριμένα ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται:

α. στην κεντρική Μακεδονία

β. στη Θεσσαλία και τις Σποράδες

γ. στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου (από ν. Χίο και νοτιότερα) και τα Δωδεκάνησα

δ. στις Κυκλάδες και την Κρήτη, μέχρι το μεσημέρι

ε. στην ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής, κυρίως στα νότια και ανατολικά τμήματα) και την Εύβοια, μέχρι το μεσημέρι

στ. στην ανατολική και νότια Πελοπόννησο, μέχρι τις πρωινές ώρες

Τα φαινόμενα θα είναι κατά διαστήματα ιδιαιτέρως ισχυρά και δυνητικά επικίνδυνα (κόκκινη προειδοποίηση): στις περιφερειακές ενότητες Πιερίας - Ημαθίας - Χαλκιδικής - Θεσσαλονίκης, στη Θεσσαλία, στις Σποράδες, στην Εύβοια, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα.

-Το Σάββατο (06-12-2025) προβλέπεται από τις πρωινές ώρες τα ισχυρά φαινόμενα στις περισσότερες περιοχές να εξασθενήσουν και να περιοριστούν στα Δωδεκάνησα.