Αγρότες: Χωρίς επιβάτες και οχήματα αναχώρησε το πλοίο «Διαγόρας» από τη Μυτιλήνη
Αγρότες στην είσοδο του Λιμανιού στη Μυτιλήνη
INTIME NEWS / ΛΑΓΟΥΤΑΡΗΣ ΜΑΝΩΛΗΣΠροβλήματα ακόμη και στις μετακινήσεις δια θαλάσσης παρατηρούνται από τις αγροτικές κινητοποιήσεις, καθώς το απόγευμα της Δευτέρας (8/12) αγρότες στη Μυτιλήνη απαγόρευσαν την επιβίβαση 160 επιβατών σε πλοίο.
Συγκεκριμένα, την είσοδο του λιμανιού απέκλεισαν με τρακτέρ και αγροτικά οχήματα οι αγρότες της περιοχής.
Αποτέλεσμα ήταν, να αναχωρήσει άδειο από το λιμάνι της Μυτιλήνης για Χίο, Πειραιά το πλοίο «Διαγόρας». Εκτός πλοίου έμειναν 160 επιβάτες, 25 φορτηγά και 46 επιβατικά οχήματα.
Όπως ανέφεραν οι αγρότες, η σημερινή κινητοποίηση αποτελεί συνέχεια των διαδοχικών δράσεων που ξεκίνησαν το τελευταίο διάστημα, καθώς οι παραγωγοί δηλώνουν ότι δεν μπορούν να αντέξουν άλλο το υψηλό κόστος, τις χαμηλές τιμές και τις καθυστερήσεις στις πληρωμές.
Το κλίμα στο λιμάνι παραμένει φορτισμένο, αλλά με εμφανή διάθεση ειρηνικής διαμαρτυρίας. Οι παραγωγοί δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν έως ότου υπάρξουν σαφείς δεσμεύσεις και ουσιαστικός διάλογος. Όπως τονίζουν, χωρίς γεωργία και κτηνοτροφία το νησί χάνει τη ραχοκοκαλιά της οικονομίας του και αυτό αφορά ολόκληρη την κοινωνία του νησιού.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Αγρότες από το μπλόκο Νίκαιας: «Διάλογος θα γίνει με τα τρακτέρ στους δρόμους»
Μετωπική σύγκρουση με δύο νταλίκες στην Αθηνών - Λαμίας: Δύο τραυματίες (vid)
20:06
Αγρότες Βόρειας Ελλάδας: Ο αγώνας συνεχίζεται - Στο τραπέζι το κλείσιμο του αερολιμένα «Μακεδονία»
20:01
«Να μην αγοράζουν οι Ένοπλες Δυνάμεις τα πάντα από ξένα ράφια» - Τι θα ζητήσει στο ΚΥΣΕΑ ο Δένδιας
19:50
Μπακογιάννης: Απολύτως εφικτή μια μείωση των δημοτικών τελών κατά 5% στο δήμο Αθηναίων
19:42