Διευκρινίσεις ΟΠΕΚΕΠΕ για τους ελέγχους στο «Μέτρο 23»
Αγροτικό μπλόκο
INTIME NEWSΣε διευκρινίσεις προχώρησε ο ΟΠΕΚΕΠΕ για το «Μέτρο 23».
Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του, «για τις δηλώσεις που δεσμεύθηκαν, αφού ολοκληρωθεί ο έλεγχος, οι παραγωγοί θα πληρωθούν στο τέλος Δεκεμβρίου».
Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΟΠΕΚΕΠΕ:
«Ο έλεγχος του ιδιοκτησιακού καθεστώτος στα αγροτεμάχια των δικαιούχων του Μέτρου 23 πραγματοποιήθηκε με βάση το Ε9 των ιδιοκτητών προκειμένου να γίνει σύγκριση της έκτασης των δηλωθεισών εκτάσεων στο Ε9 των ιδιοκτητών με αυτές που δηλώθηκαν στην αίτηση ΟΣΔΕ 2024.
Με βάση την διασταύρωση αυτή δεσμεύθηκαν οι δηλώσεις δικαιούχων – ιδιοκτητών ή ενοικιαστών – εφόσον υπήρχε απόκλιση μεγαλύτερη των 5 στρεμμάτων ανάμεσα στη δηλωθείσας έκτασης του ιδιοκτήτη στο Ε9 και της καταχωρηθείσας έκτασης στη βάση δεδομένων του ΟΣΔΕ. Για τις δηλώσεις που δεσμεύθηκαν, αφού ολοκληρωθεί ο έλεγχος, οι παραγωγοί θα πληρωθούν στο τέλος Δεκεμβρίου.
Οι έλεγχοι σε σχέση με τα ΑΤΑΚ και το ΚΑΕΚ των ακινήτων δεν πρέπει να συγχέονται με το εν λόγω ζήτημα».
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Έξι βουλευτές της ΝΔ κατά ΟΠΕΚΕΠΕ: Καταγγέλλουν αποκλεισμό αγροτών από τις πληρωμές για το Μέτρο 23
ΟΠΕΚΕΠΕ: Ολοκληρώθηκαν οι πληρωμές για το «Μέτρο 23» - Καταβάλλονται 175 εκατ. σε 132.000 αγρότες
ΔΥΠΑ: Πάνω από 63.000 προσλήψεις μέσω 5+1 προγραμμάτων της – Τι πρέπει να γνωρίζετε
05:00
Ανοιχτή η πλατφόρμα για το Ε9: Οδηγός για το πώς θα κάνετε διορθώσεις
04:00
Ποιους αφορά και πώς υπολογίζεται η μείωση ΕΝΦΙΑ 20% για ασφαλισμένα σπίτια
03:00
Προσυμπληρωμένες φορολογικές δηλώσεις: Πότε ανοίγει η πλατφόρμα και τι να προσέξετε
02:00