ΕΛΛΑΔΑ

Ν. Αλιβιζάτος για τη στοχοποίηση του αντιπροέδρου του ΣτΕ: Τέτοια πράγματα δεν έχουν ξαναγίνει

Ν. Αλιβιζάτος για τη στοχοποίηση του αντιπροέδρου του ΣτΕ: Τέτοια πράγματα δεν έχουν ξαναγίνει
EUROKINISSI/ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Για τη στοχοποίηση και τον εκβιασμό του αντιπροέδρου του ΣτΕ μίλησε ο καθηγητής του Συνταγματικού Δικαίου Νίκος Αλιβιζάτος, τονίζοντας ότι τέτοια πράγματα σε βάρος ενός τέτοιου κορυφαίου δικαστή, δεν έχουν ξαναγίνει.

Ο κ. Αλιβιζάτος, μιλώντας στον Σκαι, χαρακτήρισε «σπονδή υπέρ της Ιστορίας του πιο ανεξάρτητου δικαστηρίου της χώρας την πλειοψηφία των 16 δικαστών που αποφάνθηκαν χθες υπέρ του παραδεκτού της προσφυγής των καναλιών κατά του νομού Παππά».

Παράλληλα, τόνισε ότι οι παραβιάσεις του Συντάγματος είναι κραυγαλέες και εκτίμησε ότι στην απόφαση του ΣτΕ επί της ουσίας του θέματος, η πλειοψηφία θα είναι πολύ μεγαλύτερη. Όπως εξήγησε, αν ο νόμος Παππά βγει αντισυνταγματικός, θα πρέπει να συγκροτηθεί το ΕΣΡ για να ρυθμίσει το καθεστώς στα κανάλια, συμπεριλαμβανομένου και του αριθμού τους.

Για τον εκβιασμό σε βάρος του δικαστή σημείωσε: Μετά την πρώτη συνεδρίαση του ΣτΕ ήρθε η πρώτη προειδοποιητική βολή σε βάρος του με διάφορα δημιοσεύματα. Όταν είδαν ότι δεν τους φοβήθηκε και την περασμένη Παρασκευή τήρησε την ίδια έντιμη στάση, έβγαλαν στη δημοσιότητα και το όνομά του. Όμως δεν πέτυχαν τον σκοπό τους γιατί απεδείχθη ότι σε αυτή τη χώρα υπάρχουν άνθρωποι με σθένος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ