ΟΠΕΚΕΠΕ: Κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση για τον «Φραπέ» - Ανοίγει ο δρόμος για τη σύλληψή του
Ανανεώθηκε:
Ο μάρτυρας, Γιώργος Ξυλούρης, καταθέτει στην επιτροπή της Βουλής για τον ΟΠΕΚΕΠΕ
sceenshot ΚΑΝΑΛΙ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣΚατεπείγουσα ποινική προκαταρκτική εξέταση προκειμένου να διαπιστωθεί αν ο Γιώργος Ξυλούρης, γνωστός και ως «Φραπές» διέπραξε το αδίκημα της ψευδούς κατάθεσης στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για τον ΟΠΕΚΕΠΕ, διατάχθηκε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, κάτι που συνεπάγεται ότι -σε καταφατική περίπτωση- ανοίγει ο δρόμος για τη σύλληψή του.
Ειδικότερα, σε περίπτωση που διαπιστωθεί η τέλεση του ερευνώμενου αδικήματος, τοτε θα εφαρμοστεί η αυτόφωρη διαδικασία και οι Αρχές θα προχωρήσουν στη σύλληψη του Γιώργου Ξυλούρη.
Σύμφωνα με το νόμο το αυτόφωρο λήγει σήμερα τα μεσάνυχτα, οπότε αν μέχρι την εκπνοή του έχει ολοκληρωθεί η έρευνα, η οποία ανατέθηκε στη Διεύθυνση Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων, τότε κινείται η διαδικασία σύλληψης του ελεγχόμενου προσώπου.
Η προκαταρκτική εξέταση διατάχθηκε με βάση τα έγγραφα που διαβιβάστηκαν από τη Βουλή σύμφωνα με τα οποία ο Γιώργος Ξυλούρης αρνήθηκε να καταθέσει ενώπιον της εξεταστικής επιτροπής, που εκλήθη για δεύτερη φορά σχετικά με την υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ, επικαλούμενος το δικαίωμα της σιωπής αν και δεν έχει την ιδιότητα του κατηγορουμένου.
Πάντως, όπως τόνιζαν νομικές πηγές, η όλη διαδικασία θα μπορούσε να ακολουθηθεί και από την επιτροπή της Βουλής που με βάση το νόμο έχει ρόλο εισαγγελέα.
Υπενθυμίζεται ότι κατά τη χθεσινή συνεδρίαση της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής για τον ΟΠΕΚΕΠΕ ο Γιώργος Ξυλούρης επικαλούμενος το «δικαίωμα της σιωπής» προέβην σε επιλεκτικές απαντήσεις, ακόμη και σε ειρωνείες στις ερωτήσεις των εισηγητών.
Ο ίδιος, σύμφωνα με καταγγελίες της Ζωής Κωνσταντοπούλου, φέρεται να απείλησε την πρόεδρο της Πλεύσης Ελευθερίας στο περιθώριο των εργασιών της Εξεταστικής.
Και δεύτερη δικογραφία σε βάρος του «Φραπέ»
Και δεύτερη δικογραφία έχει σχηματιστεί σε βάρος του «Φραπέ» και αφορά τη μη προσέλευσή του στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής πριν από 3 εβδομάδες.
Τότε τα πρακτικά είχαν διαβιβαστεί στην Εισαγγελία και σύμφωνα με πληροφορίες Γιώργος Ξυλούρης θα κληθεί να δώσει εξηγήσεις στις αρχές ως ύποπτος για το αδίκημα της απείθειας.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΟΠΕΚΕΠΕ: Δεύτερη δικογραφία για απείθεια σε βάρος του «Φραπέ»
ΟΠΕΚΕΠΕ: Στον εισαγγελέα τα πρακτικά της κατάθεσης Ξυλούρη - Δίμηνη παράταση των εργασιών
«Απείλησε ότι θα μου στρίψει το λαρύγγι» - Καταγγελία Κωνσταντοπούλου κατά Ξυλούρη
Δασμό τρία ευρώ στα μικρά δέματα κάτω των 150 ευρώ επιβάλει από 1η Ιουλίου η Ευρώπη
16:23
Δεκάδες μετανάστες εισήλθαν στην Πολωνία μέσω κρυφής σήραγγας στα σύνορα με τη Λευκορωσία (pics)
16:15
Αγρότες επιχείρησαν να στήσουν μπλόκο στην Κορίνθου - Τρίπολης - Ισχυρές δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ.
16:07
ΣΥΡΙΖΑ: Ο πανικός του κ. Μητσοτάκη αποκαλύφθηκε πλήρως στην εισήγησή του στην ΚΟ της ΝΔ
15:58