ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Διαμαρτυρίες και έφοδος στα δικαστήρια για τους πλειστηριασμούς (vid)

Θεσσαλονίκη: Διαμαρτυρίες και έφοδος στα δικαστήρια για τους πλειστηριασμούς (vid)
YouTube/voria.gr

Μεγάλη ένταση επικράτησε το απόγευμα της Τετάρτης στο Ειρηνοδικείο Θεσσαλονίκης, με περίπου 100 διαδηλωτές να σπάνε τον αστυνομικό κλοιό και να εισβάλουν στην αίθουσα του δικαστηρίου, φωνάζοντας συνθήματα και κρατώντας πανό. 

Αμέσως μετά την εισβολή, σημειώθηκε ένταση μεταξύ των συγκεντρωμένων και της προέδρου της Ένωσης Συμβολαιογράφων Θεσσσαλονίκης, κυρίας Χρουσαλά-Μπιλίση, στην οποία φώναξαν: «Για ένα χωραφάκι ενός στρέμματος ανοίγεις Θερμοπύλες. Δεν ντρέπεσαι... Είσαι παράνομη, ψεύτρα, δεν μπορείς να βγάλεις οικόπεδο σε πλειστηριασμό».

Η ένταση κορυφώθηκε, όπως αναφέρει το voria. gr, όταν η πρόεδρος των συμβολαιογράφων προσκόμισε στους διαδηλωτές την άδεια για τη διενέργεια του πλειστηριασμού. Μόλις είδαν το έγγραφο, οι συγκεντρωμένοι εξαγριώθηκαν, λέγοντας πως είναι έγγραφο της τράπεζας, το οποίο σφράγισε εκείνη, για να τους το δείξει. Φώναξαν μάλιστα την αστυνομία, ζητώντας να την συλλάβει.

Η κ. Χρουσαλά-Μπιλίση φυγαδεύτηκε τελικώς, ο πλειστηριασμός ματαιώθηκε και οι διαδηλωτές αποχώρησαν, εν μέσω επευφημιών.

Δείτε βίντεο από την «έφοδο» και την ένταση που ακολούθησε, όπως αναρτήθηκαν στο voria.gr:

ΔΗΜΟΦΙΛΗ