Φακελάκια για παραβάσεις ΚΟΚ στη Χαλκιδική: Προφυλακιστέος ο επικεφαλής, ελεύθεροι δύο αστυνομικοί
Προσωρινά κρατούμενος κρίθηκε μετά την απολογία του στον ανακριτή Πολυγύρου ο αστυνομικός - διοικητής σε Τμήμα Τροχαίας με έδρα δήμο της Χαλκιδικής που κατηγορείται για κάλυψη με το αζημίωτο σε παραβάσεις ΚΟΚ.
Όπως μεταδίδει η voria.gr, ελεύθεροι με όρους αφέθηκαν οι δύο άλλοι αστυνομικοί που κατηγορούνται για την υπόθεση.
Όπως προέκυψε από την πολύμηνη έρευνα των «αδιάφθορων» της ΕΛ.ΑΣ., οι εμπλεκόμενοι αστυνομικοί φέρονται να προέβαιναν σε σειρά παράνομων ενεργειών κατά την άσκηση των καθηκόντων τους. Ειδικότερα, κατηγορούνται ότι είτε παράβλεπαν τροχονομικές παραβάσεις είτε βεβαίωναν ψευδώς παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
Παράλληλα, σύμφωνα με την ίδια έρευνα, φέρονται να ενημέρωναν οδηγούς για επικείμενα μπλόκα της Τροχαίας, ενώ σε άλλες περιπτώσεις έσπευδαν την επιστροφή αφαιρεθέντων στοιχείων κυκλοφορίας, όπως άδειες και πινακίδες.
Όλες οι παραπάνω ενέργειες, όπως εκτιμάται από τις αρχές, πραγματοποιούνταν έναντι χρηματικού ανταλλάγματος.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Θεσσαλονίκη: Αστυνομικοί ζητούσαν «φακελάκι» για να μην κόβουν κλήσεις - Τρεις συλλήψεις
Ο Νετανιάχου «απαιτεί» από δυτικές κυβερνήσεις να καταπολεμήσουν τον αντισημιτισμό
23:57
Μερτς: «Πολύ άσχημο» το κλίμα στη Γερμανία - «Υπερήφανος» με τη σύνοδο για την Ουκρανία
23:50
Κοινή δήλωση Γαλλίας, Ελλάδας, Δανίας, Σλοβενίας και Βρετανίας για Δυτική Όχθη και Γάζα
23:42
Αναρτήθηκαν οι πίνακες δικαιούχων της Εξισωτικής Αποζημίωσης 2025 - Έως 24 Δεκεμβρίου οι ενστάσεις
23:35