ΟΠΕΚΕΠΕ: Στον ανακριτή η δεύτερη ομάδα των συλληφθέντων από την Κρήτη
Οι συλληφθέντες την στιγμή που οδηγούνται στην δικαιοσύνη
Cnn GreeceΣήμερα απολογείται η δεύτερη ομάδα κατηγορούμενων από την Κρήτη για την υπόθεση των παράνομων επιδοτήσεων μέσω του ΟΠΕΚΕΠΕ.
Υπενθυμίζεται ότι χθες αφέθηκαν ελεύθεροι, με περιοριστικούς όρους και επιβολή εγγυοδοσίας σε κάποιες περιπτώσεις και οι επτά κατηγορούμενοι.
Συγκεκριμένα:
Δύο άνδρες, 45 και 46 ετών, αφέθηκαν ελεύθεροι με τον περιοριστικό όρο της απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και εγγυοδοσία 15.000 ευρώ.
Μία 32χρονη αγρότισσα αφέθηκε ελεύθερη με τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, αρνούμενη τις κατηγορίες που της αποδίδονται.
Η πεθερά του φερόμενου ως αρχηγού του κυκλώματος αφέθηκε ελεύθερη με τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και εγγυοδοσία 60.000 ευρώ, υποστηρίζοντας ότι δεν είχε γνώση της όλης διαδικασίας και ότι υπέγραφε ό,τι της ζητούσαν τα παιδιά της.
Πατέρας και γιος που κατηγορούνται επίσης αφέθηκαν ελεύθεροι με τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, ενώ στον πατέρα επιβλήθηκε και εγγυοδοσία 20.000 ευρώ. Και οι δύο δήλωσαν ότι δεν γνώριζαν πως οι επιδοτήσεις είχαν χορηγηθεί παράτυπα.
Ποινική δίωξη από την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία
Η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία σε βάρος των συλληφθέντων έχει ασκήσει ποινική δίωξη, η οποία κατά περίπτωση, αφορά τα εξής αδικήματα :
- Συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση
- Διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης
- Αξιόποινη υποστήριξη εγκληματική οργάνωσης
- Απάτη σχετική με τις επιχορηγήσεις από κοινού
- Άμεση συνέργεια στην απάτη που υπερβαίνει το ποσό των 120.000 ευρώ τελεσθείσα κατά συναυτουργία και κατ' εξακολούθηση
- Απάτη σε βάρος των οικονομικών συμφερόντων της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ελληνικού δημοσίου
- Ξέπλυμα μαύρου χρήματος
SPONSORED
La Repubblica: H Ιταλία ξεπερνά την Ελλάδα στο δημόσιο χρέος - Γίνεται ο αδύναμος κρίκος της Ευρώπης
13:22
Ξεκίνησε σήμερα η δίκη του Εκρέμ Ιμάμογλου για «πολιτική κατασκοπεία»
13:08
Πόθεν έσχες Δημήτρη Κουτσούμπα: Ποιο το εισόδημά του - Χωρίς οφειλές αλλά και... χωρίς όχημα
13:07
Αγαπηδάκη για χανταϊό: Είμαστε σε εγρήγορση, έχουμε λάβει τα μέτρα μας, δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας
13:01