Ηράκλειο: Κάθειρξη 16 ετών στον 33χρονο που σκότωσε συγγενή του ρίχνοντας μπαλωθιές το 2024
Ποινή κάθειρξης 15 ετών και 18 μηνών, επέβαλε το μικτό ορκωτό δικαστήριο Ηρακλείου, στον 33χρονο για τον θάνατο του μπατζανάκη του, με μια σφαίρα στο στήθος, στη διάρκεια κουράς στο οροπέδιο του Καθαρού Λασιθίου, το καλοκαίρι του 2024.
Το δικαστήριο νωρίτερα τον έκρινε ένοχο κατά πλειοψηφία, με 6-1 ψήφους, για την πράξη της ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο ενώ του αναγνώρισε και πάλι κατά πλειοψηφία, οριακή αυτή τη φορά με 4- 3 ψήφους, το ελαφρυντικό της καλής συμπεριφοράς μέσα στη φυλακή, μετά την πράξη του.
Η έφεση σύμφωνα με την απόφαση του μικτού ορκωτού, δεν έχει αναστέλλουσα δύναμη, οπότε ο 33χρονος θα επιστρέψει στη φυλακή για να εκτίσει την ποινή του. Το θύμα, ο 36χρονος Γιώργος Νταγιάκος, πατέρας ενός μικρού παιδιού έχασε τη ζωή του όταν τον βρήκε στο στήθος σφαίρα από το όπλο με το οποίο πυροβολούσε στη διάρκεια του κρητικού εθίμου της κουράς προβάτων, ο 33χρονος μπατζανάκης του.
Ο δράστης που έριχνε μπαλωθιές και φέρεται ότι προσπαθούσε να πετύχει ένα μπουκάλι που ήταν κρεμασμένο σε δέντρο, σκότωσε τον άτυχο άνδρα, ο οποίος εκείνη την ώρα, επέστρεφε από την τουαλέτα. Κατά την ακροαματική διαδικασία, μάρτυρες που ήταν παρόντες στο αιματηρό περιστατικό, κατέθεσαν ότι ήταν «μια κακή στιγμή», όμως η σύζυγος του θύματος και οι γονείς του εξέφρασαν επιφυλάξεις κυρίως για την στάση του δράστη μετά την τραγωδία, ο οποίος έφυγε από το σημείο και πέταξε το όπλο.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ανω Λιόσια: 16χρονος κλείδωσε τη 2χρονη ανιψιά του σε κλεμμένο αμάξι και έφυγε
Άνδρας πυρπόλησε δύο περιπολικά έξω από το Αστυνομικό Τμήμα Μεσσήνης
Λουκασένκο: Η Λευκορωσία είναι κοντά στην αποκατάσταση των σχέσεων με τις ΗΠΑ
22:36
Κρήτη: Τουλάχιστον 90 άτομα αποβιβάστηκαν στους Καλούς Λιμένες
22:25
Η Δανία αποδίδει δύο κυβερνοεπιθέσεις σε ομάδες που συνδέονται με το ρωσικό κράτος
22:18
ΗΠΑ: Το Κέντρο Κένεντι μετονομάστηκε σε «Κέντρο Τραμπ - Κένεντι»
22:10