Ποινική δίωξη για φοροδιαφυγή 48 εκατ. ευρώ στον Δημήτρη Κοντομηνά
Ποινική δίωξη ασκήθηκε στον Δημήτρη Κοντομηνά για φοροδιαφυγή περίπου 48 εκατ. ευρώ και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος με βάση τις αποκλίσεις μεταξύ καταθέσεων και δηλωθέντων εισοδημάτων την περίοδο 2006-2008.
Η υπόθεση αφορά σε έλεγχο που διεξάγουν οι οικονομικοί εισαγγελείς συνδυάζοντας στοιχεία από τις ενοποιημένες λίστες φοροδιαφυγής.
Στο πλαίσιο αυτό εντοπίστηκαν και οι αποκλίσεις που αφορούν στον πρόεδρο του ALPHA, ο οποίος ενώπιον των εισαγγελέων αρνήθηκε τη διάπραξη οποιασδήποτε αξιόποινης πράξης. Ο επιχειρηματίας είχε προσφύγει και στην Διεύθυνση Επίλυση Διαφορών (Δ.Ε.Δ.) της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων προκειμένου να προσβάλλει τις πράξεις που εκδόθηκαν σε βάρος του από την Φορολογική Διοίκηση, ωστόσο ο επανέλεγχος δεν τον δικαίωσε.
Έτσι, η Εισαγγελία Πρωτοδικών προχώρησε στην άσκηση των ποινικών διώξεων και η δικογραφία διαβιβάστηκε ήδη σε ειδικό ανακριτή, ενώπιον του οποίου ο επιχειρηματίας θα κληθεί να λογοδοτήσει για τις κατηγορίες που του αποδίδονται.
SPONSORED
Καιρός: Συννεφιά με τοπικές βροχές και καταιγίδες - Έως 26 βαθμούς ο υδράργυρος
07:00
Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων (15 Μαΐου)
06:30
Kythira & Chios Pass: Άνοιξε η πλατφόρμα, πώς θα πάρετε το voucher - Μέχρι πότε γίνονται αιτήσεις
06:00
Προγράμματα Αγροτικής Εστίας: Ποια η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων
05:00