ΕΛΛΑΔΑ

Σε απεργιακές κινητοποιήσεις προχωρούν οι διοικητικοί υπάλληλοι των πανεπιστημίων

Σε απεργιακές κινητοποιήσεις προχωρούν οι διοικητικοί υπάλληλοι των πανεπιστημίων
Φωτογραφία από παλαιότερη συγκέντρωση και πορεία από τα Προπύλαια των πανεπιστημιακών και διοικητικών υπάλληλων Eurokinissi/Τατιάνα Μπόλαρη

Σε απεργιακές κινητοποιήσεις προχωρούν τη Δευτέρα 24 Οκτωβρίου, οι διοικητικοί υπάλληλοι των πανεπιστημίων. Στο πλαίσιο των κινητοποιήσεών τους πραγματοποιούν παράλληλα συγκέντρωση στις 9 το πρωί στα δικαστήρια της Ευελπίδων.

Τα μέλη της Ομοσπονδίας Διοικητικού Προσωπικού Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, σύμφωνα με ανακοίνωσή τους, απεργούν για να υπερασπιστεί τους 14 συναδέλφους τους, που δικάζονται για τη μεγάλη απεργία των διοικητικών το 2013, σε μια προσπάθεια να αποκρούσουν, όπως αναφέρουν, «κάθε προσπάθεια ποινικοποίησης του αγώνα» τους.

«Συμμετείχαμε στον αγώνα των Διοικητικών Υπαλλήλων των ΑΕΙ πέρα από εκβιασμούς, οικονομικό κόστος, απαγορεύσεις. Ενάντια στη λιτότητα, την ιδιωτικοποίηση των κοινωνικών αγαθών-υπηρεσιών, τη γενικευμένη εξαθλίωση, την απαξίωση της ζωής μας. Στεκόμαστε αλληλέγγυοι σε έναν αγώνα νικηφόρο, ενάντια στις μνημονιακές επιταγές», αναφέρουν μεταξύ άλλων σε ανακοίνωσή τους οι υπάλληλοι του πανεπιστημίου Αθηνών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ