Θεσσαλονίκη: 57χρονος πρόσφερε ζωή με τον θάνατο του - Οι συγγενείς του δώρισαν τα όργανα του
Γιατροί σε χειρουργείο
UNSPLASHΑνήμερα Χριστουγέννων, οι συγγενείς ενός 57χρονου άνδρα - που κρίθηκε εγκεφαλικά νεκρός - πρόσφεραν δώρα ζωής σε ανθρώπους οι οποίοι περιμένουν στην λίστα αναμονής για μεταμόσχευση.
Οι συγγενείς του 57χρονου άνδρα, ο οποίος νοσηλευόταν στο νοσοκομείο Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης, πήραν την απόφαση να δωρίσουν τους δύο νεφρούς και τους κερατοειδείς, οι οποίοι έχουν μεταφερθεί ήδη στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ για να γίνει η μεταμόσχευση σε λήπτες.
Οι γιατροί μετά την ολοκλήρωση του χειρουργείου, σήκωσαν τα χέρια ψηλά θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να ευχαριστήσουν τόσο τον ίδιο τον 57χρονο, όσο και την οικογένειά του για το μεγαλείο ψυχής που έδειξαν, δωρίζοντας τα όργανά του.
Οι κερατοειδείς μπορούν να μεταμοσχευθούν σε περισσότερο από ένα άτομα, ενώ να σημειωθεί ότι η λίστα αναμονής στο Ιπποκράτειο για μεταμόσχευση νεφρών ξεπερνά τα οκτώ με δέκα χρόνια, όταν σε όλη τη χώρα περισσότεροι από 1.300 ασθενείς περιμένουν το κατάλληλο μόσχευμα.
Γερμανία: Αυτοκίνητο έπεσε πάνω σε πεζούς, τέσσερις τραυματίες - Ανθρωποκυνηγητό για τους δράστες
10:35
Ντέρμπι ΠΑΟΚ-ΑΕΚ στο Κύπελλο Ελλάδας με αμέτρητες αγορές από το ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ
10:30
Το υπουργείο Δικαιοσύνης απαγγέλλει κατηγορίες για τρίτη φορά στον πρώην διευθυντή του FBI
10:29
Ουκρανία: Ένας νεκρός και 30 τραυματίες από επίθεση ρωσικού drone σε λεωφορείο στη Ζαπορίζια
10:27