ΕΛΛΑΔΑ

Αναστέλλεται η λειτουργία των Προξενείων σε Βενετία και Μιλάνο

Αναστέλλεται η λειτουργία των Προξενείων σε Βενετία και Μιλάνο
Στιγμιότυπο από την παλίρροια «Acqua Alta» στις ακτές του Αγίου Μάρκου στη Βενετία, τη Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2013 Marco Secchi/Getty Images

Με μια λακωνική ανακοίνωση, το υπουργείο Εξωτερικών προαναγγείλει το κλείσιμο του Γενικού Προξενείου της Ελλάδας στο Μιλάνο και του Προξενείου της Ελλάδας στη Βενετία, αναφέροντας μεταξύ άλλων ότι η κίνηση αυτή συνδέεται με την «υπαγορευόμενη από την τρέχουσα συγκυρία αναδιάρθρωσης των εξωτερικών δομών του υπουργείου Εξωτερικών».

Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών αναφέρει:

«Ανακοινώνουμε ότι, στο πλαίσιο της υπαγορευόμενης από την τρέχουσα συγκυρία αναδιάρθρωσης των εξωτερικών δομών του υπουργείου Εξωτερικών, τα Προξενεία της Ελλάδας στη Βενετία και στο Μιλάνο πρόκειται να αναστείλουν τη λειτουργία τους, την 31η Οκτωβρίου 2016 και την 11η Νοεμβρίου αντίστοιχα.

»Ως τελευταία ημέρα υποδοχής κοινού και για τα δύο Προξενεία ορίζεται η 30η Σεπτεμβρίου 2016. Μετά την ημερομηνία αυτή, τα Προξενεία δεν θα είναι ανοικτά στο κοινό, παρά μόνο για λόγους έκτακτης ανάγκης (περιπτώσεις επείγοντος και ανθρωπιστικού χαρακτήρα, θάνατοι και έκδοση προσωρινών ταξιδιωτικών εγγράφων λόγω απώλειας/κλοπής).

»Από 1ης Οκτωβρίου 2016 και μετά, η εξυπηρέτηση των πολιτών θα πραγματοποιείται είτε από το Προξενικό Γραφείο της Ελληνικής Πρεσβείας στη Ρώμη, για τις περιπτώσεις έκδοσης διαβατηρίων και θεωρήσεων, είτε από τα εκάστοτε εγγύτερα Άμισθα Προξενεία για τις υπόλοιπες περιπτώσεις (έκδοση πιστοποιητικών, κλπ)».

Προξενείο 2016 10 20 milan

Το Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στο Μιλάνο - Πηγή: «Η Ελλάδα στην Ιταλία», mfa.gr

Προξένειο 2016 10 20 venice

Το Προξενείο της Ελλάδας στη Βενετία - Πηγή: «Η Ελλάδα στην Ιταλία», mfa.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ