Εντυπωσιακή αλλαγή του καιρού: Από τους -15 βαθμούς στα πρώτα 20αρια του 2026
Απότομη θα είναι η αλλαγή του καιρού τα επόμενα 24ωρα καθώς από το δριμύ ψύχος έρχονται καλοκαιρινές θερμοκρασίες.
Από τους -15 βαθμούς στο Σέλι και τα χιόνια στα ψαροκάικα της Λήμνου πάμε για τα πρώτα 20άρια του 2026 αναφέρει χαρακτηριστικά ο μετεωρολόγος Γ. Τσατραφύλλιας.
Ζιακοπούλου: Εως τους 20 βαθμούς ο υδράργυρος το Σαββατοκύριακο
Σύμφωνα με την μετεωρολόγο της ΕΡΤ Νικολέτα Ζιακοπούλου, από αύριο, το νέο σκηνικό θα διαμορφώσει ο νοτιάς, ο οποίος αναμένεται να φτάσει τα 6 μποφόρ, προκαλώντας σταδιακή υποχώρηση του παγετού των πρωινών ωρών. Η ψύχρα και το έντονο κρύο θα δώσουν τη θέση τους σε υψηλότερες θερμοκρασίες, με τον υδράργυρο να ανεβαίνει σε διψήφιες τιμές, αγγίζοντας το μεσημέρι τους 12 με 14 βαθμούς Κελσίου.
Από το μεσημέρι της Παρασκευής αναμένονται τοπικές βροχές στα δυτικά, ενώ χιονοπτώσεις θα σημειωθούν κυρίως στα ορεινά της Ηπείρου.
Το Σαββατοκύριακο ο νοτιάς θα ενισχυθεί περαιτέρω, φτάνοντας τοπικά τα 8 μποφόρ στο βόρειο Αιγαίο, με αποτέλεσμα την περαιτέρω άνοδο της θερμοκρασίας. Σε ορισμένες περιοχές της νότιας χώρας και κυρίως στην Κρήτη, ο υδράργυρος ενδέχεται να φτάσει ακόμη και τους 20 βαθμούς Κελσίου.
Ήπιες θερμοκρασίες αναμένεται να επικρατήσουν έως και τα Θεοφάνια, με βροχές κατά διαστήματα στα δυτικά, τα νότια και το ανατολικό Αιγαίο.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Καιρός: Τα ρεκόρ που «έσπασαν» το 2025 - Οι χάρτες με τους 10 καύσωνες, παγετούς και βροχοπτώσεις
Στα «λευκά» ντύθηκαν τα νησιά - Εικόνες από το χιονισμένο τοπίο σε Λήμνο, Μυτιλήνη, Σαμοθράκη
Φόρος στα προφυλακτικά, φθηνότερη παιδική φροντίδα: Το σχέδιο της Κίνας για αύξηση γεννήσεων
23:15
Φλόριντα: «Ιντιάνα Τζόουνς» της Disney τραυματίστηκε αναπαριστώντας τη θρυλική σκηνή με το βράχο (vids)
23:04
Ένας στους τρεις δεν απορρίπτει τον φασισμό - Δημοσκόπηση στην Ιταλία
22:53
Ρωσία: Οι ΗΠΑ παρέλαβαν τα δεδομένα πτήσης του ουκρανικού drone με στόχο το σπίτι του Πούτιν
22:42