Αγρότες: Κλειστά τα τελωνεία των Ευζώνων και Προμαχώνα για τα φορτηγά - Ανοιχτό στη Νίκη
Κλειστά θα παραμείνουν τις επόμενες ώρες τα τελωνεία στους Ευζώνους και τον Προμαχώνα για τα φορτηγά λόγω των αγροτικών μπλόκων, ενώ αντίθετα ελεύθερα γίνεται η διέλευση όλων των οχημάτων από το τελωνείο της Νίκης.
Ειδικότερα, κλειστό για τα φορτηγά θα είναι μέχρι τις 22:00 το βράδυ του Σαββάτου (3/1) το τελωνείο των Ευζώνων, το κύριο συνοριακό πέρασμα μεταξύ Ελλάδας και Βόρειας Μακεδονίας, όπου ο δρόμος και στα δύο ρεύματα έχει αποκλειστεί από τις 18.00. Νωρίτερα σήμερα, αγρότες και κτηνοτρόφοι πραγματοποίησαν πορεία με τρακτέρ και αγροτικά αυτοκίνητα στην πόλη του Κιλκίς, όπου νεαροί έριξαν σιτάρι, βαμβάκι και άχυρα στην είσοδο του γραφείου του βουλευτή Γεώργιου Γεωργαντά, αντιπροέδρου της Βουλής.
Μέχρι τα μεσάνυχτα θα παραμείνει κλειστό για τα φορτηγά το τελωνείο του Προμαχώνα, που αποτελεί το συχνότερο πέρασμα μεταξύ Ελλάδας και Βουλγαρίας και το οποίο οι συγκεντρωμένοι αγρότες και κτηνοτρόφοι έκλεισαν στις 12 το μεσημέρι.
Ανοιχτός για όλα τα οχήματα, τόσο σήμερα, όσο και αύριο, θα παραμείνει ο δρόμος στο τελωνείο της Νίκης, εν αναμονή των αποφάσεων που θα ληφθούν αύριο, στην τρίτη πανελλαδική σύσκεψη των εκπροσώπων περίπου 50 μπλόκων των αγροτών και των κτηνοτρόφων, στις 12:00 το μεσημέρι, στο Πολιτιστικό Κέντρο των Μαλγάρων.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Οι αγρότες από το μπλόκο της Νίκαιας προτείνουν 48ωρο πανελλαδικό μπλακ άουτ μετά τα Θεοφάνεια
Ο αριθμός των μεταναστών στην ΕΕ έφθασε σε αριθμό ρεκόρ πάνω από 64 εκατ. το 2025
12:24
Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη 57χρονος με ένα κιλό κοκαϊνη που είχε κρύψει στο πορτμπαγκάζ του ΙΧ του (vid)
12:16
Επιστημονική Ημερίδα στην Ερμούπολη με αντικείμενο πρακτικά θέματα πνευματικής ιδιοκτησίας
12:07
Πλεόνασμα 12,13 δισ. ευρώ για το 2025 ανακοίνωσε η ΕΛΣΤΑΤ - Στο 4,9% του ΑΕΠ
12:05