ΕΛΛΑΔΑ

Αρχιεπισκοπή Αθηνών: Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για το επισιτιστικό πρόγραμμα της «Αποστολής»

Αρχιεπισκοπή Αθηνών: Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για το επισιτιστικό πρόγραμμα της «Αποστολής»
Eurokinissi/Χρήστος Μπόνης (φωτογραφία αρχείου)

Τη διανομή δεμάτων με τρόφιμα σε οικογένειες με χαμηλό εισόδημα συνεχίζει για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά η Αρχιεπισκοπή Αθηνών μέσω της οργάνωσης «Αποστολή».

Πρόκειται για το πρόγραμμα «η Εκκλησία στο Σπίτι», το οποίο αφορά κατοίκους ενοριών που υπάγονται στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών και έχουν ετήσιο εισόδημα έως 6.000 ευρώ.

Η υποβολή αιτήσεων στις 145 ενορίες της Αρχιεπισκοπής Αθηνών ξεκίνησε την Παρασκευή 21 Οκτωβρίου και θα διαρκέσει έως την Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2016.

Ο γενικός διευθυντής της «Αποστολής» κ. Κωστής Δήμτσας τόνισε ότι η ανάγκη και η ανακούφιση της ελληνικής οικογένειας είναι επιτακτική προτεραιότητα και πρέπει να αντιμετωπίζεται με υψηλό αίσθημα ευθύνης.

Σε ό,τι αφορά το πρόγραμμα τόνισε ότι διανέμονται κάθε μήνα περισσότερα από 10.000 δέματα τροφίμων. «Η επιτυχία του προγράμματος οφείλεται στη συνέπεια και υπευθυνότητα της κάθε ενορίας σε συνεργασία με την «Αποστολή» με γνώμονα τον προσδιορισμό των αναγκών των οικονομικά αδύναμων οικογενειών», είπε ο κ. Δήμτσας.

Η επιλογή των ωφελουμένων θα γίνει βάσει μορίων που θα συγκεντρώσουν. Οι αιτήσεις και τα δικαιολογητικά θα υποβάλλονται μόνο στην ενορία που ανήκει ο ενδιαφερόμενος. Ο κάθε ναός θα ανακοινώσει τις ημέρες και ώρες που θα διαθέτει τα έντυπα των αιτήσεων και θα παραλαμβάνει τις συμπληρωμένες αιτήσεις και δικαιολογητικά. Οι ενορίες δεν θα παραλαμβάνουν αιτήσεις χωρίς όλα τα απαιτούμενα δικαιολογητικά.

Κοινωνικά-οικονομικά κριτήρια:

Α) Εισοδηματικά κριτήρια: Για ένα άτομο, 0 έως 6.000 ΕΥΡΩ συν 1.500 ΕΥΡΩ για κάθε επιπλέον μέλος της οικογένειας, όπως αυτά δηλώνονται στο φετινό εκκαθαριστικό φορολογίας 2015
Εφ’ όσον πληρούνται τα εισοδηματικά κριτήρια, η βοήθεια θα δοθεί κατά προτεραιότητα σε:
Β) Μονογονεϊκές Οικογένειες
Γ) Μισθωτούς/συνταξιούχους
Δ) Οικογένειες με περισσότερα προστατευόμενα μέλη
Ε) Οικογένειες με περισσότερα άνεργα μέλη
Ζ) Οικογένειες με ανάπηρα μέλη

Yποχρεωτικά δικαιολογητικά:

Α. Αίτηση συμμετοχής συμπληρωμένη και υπογεγραμμένη (η αίτηση χορηγείται από την Ενορία),

Β. Αντίγραφο Αστυνομικής Ταυτότητας ή Διαβατηρίου (για όλους) & Άδεια Διαμονής σε ισχύ (μόνο για αλλοδαπούς Τρίτων Χωρών)
Γ. Φετινό Εκκαθαριστικό Φορολογίας Φορολογικού έτους 2015 (για όλους)
Δ. Πιστοποίηση διεύθυνσης κατοικίας με αντίγραφο Λογαριασμού ΔΕΗ ή ΕΥΔΑΠ ή τηλεφωνίας (κινητής ή σταθερής) στο όνομα του αιτούντα ή συμβόλαιο ενοικίασης κατοικίας σε ισχύ μαζί με λογαριασμό στο όνομα του ιδιοκτήτη (για όλους)
Ε. Πρόσφατη ΒΕΒΑΙΩΣΗ Ανεργίας από ΟΑΕΔ για κάθε άνεργο μέλος της οικογένειας
ΣΤ΄ Πιστοποιητικό Αναπηρίας σε ισχύ από αρμόδια επιτροπή (μόνο για αναπηρία 67% και άνω)

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ